Hlavní obsah

Lafata strach z vyřazení neměl, i když závěr neviděl

Praha

Po necelé půlhodině to na Letné vypadalo, že si pardubičtí fotbalisté odvezou z odvety osmifinále MOL Cupu předčasnou mikulášskou nadílku. Jednogólové manko z prvního duelu smazal po jedenácti minutách Costa, Lafata přidal za třináct minut druhý gól, když doklepl do sítě vyražený míč a před půlí přidal ještě třetí zásah. Jenže po změně stran Korejec Kim snížil, jako by si chtěl gólem z prvního duelu říct o sparťanské angažmá. Další branka v síti Millera by velkého favorita z poháru vyřadila, drama se ale nekonalo. Domácí hráli hrozně, ale postup si ve zbytku střetnutí už pohlídali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané David Lafata (uprostřed) a Lukáš Juliš oslavují gól na 3:0 během osmifinálové odvety MOL Cupu s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

„To je na pohárových zápasech to nejdůležitější, myslím výsledek, který vám zajistí postup. První půli jsme zvládli v pohodě. Brzy jsme vedli, potom jsem přidal gól, když brankáři vypadl míč po Julišově hlavičce a na třetí mi přihrál Breznaník. Začátek druhé půle vypadal dobře, ale pak nás přibrzdil jejich gól. Závěr už jsem neviděl, protože mi byla zima a šel jsem do šatny, ale nepochyboval jsem, že kluci postup pohlídají, což se stalo," říkal spokojeně letenský kapitán David Lafata.

Sparťanský kouč Zdeněk Ščasný byl spokojený s výkonem v první půlí a postupem. „Vedli jsme 3:0 a chtělo to přidat čtvrtý gól. Po inkasované brance z toho byly zbytečné nervy, ale postupovou povinnost jsme splnili," konstatoval. Na dotaz, zda už nepočítá s Tiémoko Konatém, který nebyl ani na lavičce, řekl: „Před zápasem přišel, že mu není dobře, což potvrdil i lékař a poslal ho domů, jinak by hrál. Řekl jsem mu, že pokud neodejde sám, budu rád, když zůstane. Do zápasů naskakuje a je v nich platný. A jestli napsal něco na facebooku, že chce pryč, to nezkoumám. On sám řekl, že to nepsal. Mě zajímá, co odvádí hráč v tréninku a na hřišti. A ne to, co píše, nebo nepíše."

Byli jsme gól od postupu, litoval pardubický kouč

Trenér druholigových Pardubic Jaroslav Míchal byl spokojený, že jeho tým odehrál na Letné dobrý zápas, byť se o senzaci nepostaral. „První půle nebyla dobrá, Sparta byla efektivní, ze tří střel dala tři góly. Po změně stran jsme hru vyrovnali a Kimův gól na 1:3 nám vlil síly do žil. Najednou jsme byli gól od postupu. Ten jsme sice už nedali, ale neodjíždíme s debaklem, ale oprávněným pocitem, že jsme na Letné odehráli dobrý zápas," konstatoval pardubický kouč.

Také hráči šestého celku druhé ligy byli spokojení. „První půle byla z naší strany špatná. Brzy jsme dostali gól, navíc ze standardky, která se dala pohlídat. Po dalších dvou to vypadalo špatně. Myslím si, že se na nás podepsala jednak přestávka od posledního zápasu, ale mladí kluci také měli respekt z Letné a ze Sparty. V kabině jsme si k tomu o pauze něco řekli a ve druhé půli se náš výkon rapidně zlepšil. Když jsme snížili, dokonce byla naděje, že dáme druhý gól a postoupíme. Sparta si ale výsledek pohlídala. Pro nás je cenné, že jsme tu neudělali ostudu a po změně stran jsme jí byli víc než důstojným sopueřem," pochválil spoluhráče pardubický kapitán Jan Jeřábek.

Reklama