Hlavní obsah

Do postele v pět ráno, pak stachanovci z Letné vyřadili Liberec! Bylo to v pohodě, culil se Brabec

Praha

Z přípravy ze Švédska se s národním týmem vrátili nad středečním ránem, do postele uléhali v pět hodin. V nohách měli závěrečnou půlhodinku proti Ibrahimovicovi a spol., přesto po obědě dorazili na Letnou a šli znovu do boje. V dresu Sparty. Trojice „stachanovců“ Jakub Brabec, Josef Šural a Martin Frýdek vyběhla od začátku do středeční odvety čtvrtfinále MOL Cupu proti Liberci. Přispěla k výhře 2:0 a zároveň k vyřazení obhájce trofeje ze soutěže (u Nisy padla Sparta 1:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský obránce Jakub Brabec a Petr Jiráček (vzadu) slaví gól proti Liberci v odvetě čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek

„Měl jsem dvě varianty. Mohl jsem postavit jen mladé kluky, nebo s ohledem na víkendovou ligu na Slovácku hrát normálně, abychom se rozehráli. Zvolil jsem tu druhou," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný, který po půlhodině hry poslal za zraněného Zahustela na trávník čtvrtého reprezentanta Bořka Dočkala. Ten ale proti Švédům nastoupil na poslední dvě minuty. Naopak Ladislavu Krejčímu a Lukáši Marečkovi, kteří byli ve Stockholmu značně vytíženi, dal volno.

„Nechal jsem kluky vyspat, přiletěli pozdě v noci, nebylo to pro ně jednoduché. Ale ti, co proti Slovanu nastoupili, to zvládli. I když byl risk, že se zraní sami od sebe," uvedl Ščasný.

O tom, že půjde do hry, věděl Brabec s předstihem. Bezprostředně po duelu ve Stockholmu se spojil se Ščasným.

Dvě utkání ve dvou dnech v dospělých neabsolvoval

„Domluva byla taková, že pokud odehraju ve Švédsku méně než poločas a budu v pořádku, můžu jít proti Liberci. Záleželo jen na mně. Trenérovi jsem sdělil, že chci určitě hrát. Deset dnů během srazu nebylo moje vytížení takové. Jsem rád, že hned po návratu jsem se mohl zapojit," prohlásil Brabec, který podobnou zátěž dlouho nezažil.

„Dva zápasy ve dvou dnech jsem absolvoval v žácích i dorostu, ale v dospělých ještě ne. Proto jsem se víc věnoval rozcvičce. Ale cítil jsem se v utkání v pohodě. Tedy až na bolest v koleni, která přišla po zákroku ve dvacáté minutě," podotkl Brabec.

Z tvrdých střetů během zápasu prý překvapený nebyl. „Přesně takové jsem to čekal. Liberec ale takhle vnímá jenom nás, bohužel. Počítal jsem s tím," doplnil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články