Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Plzeň 1:0Boleslav nedala penaltu, přesto Plzeň v prvním semifinále poháru porazila

Mladá Boleslav

Semifinále fotbalového MOL Cupu rozehrála lépe Mladá Boleslav. V úterním úvodním duelu porazila na domácím hřišti Plzeň 1:0, vítěznou trefu obstaral ve druhém poločase Aleš Čermák. Domácí však mohli vyhrát vyšším rozdílem, lepší výsledek je však stála mizerná koncovka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Radim Řezník z Plzně a Aleš Čermák z Boleslavi.

Článek

Pohled na zahajovací sestavy dal jasnou odpověď na otázku, pro který z týmů má domácí pohár vyšší prioritu. Zatímco trenér hostů Karel Krejčí změnil oproti víkendovému ligovému duelu základní sestavu Plzně hned na osmi místech, jeho domácí kolega Karel Jarolím pouze na třech.

A na trávníku to také podle toho vypadalo, zápas patřil Boleslavi. Už v 5. minutě trefil po centru z pravé strany tyč Aleš Čermák, v 22. minutě Malpon v pádu střílel těsně vedle. Vzápětí zahrozili hosté, z přetaženého centru Radima Řezníka, který nastoupil od začátku v ostrém zápase poprvé od svého těžkého zranění loni v únoru, ale Matěj Končal vyprofitoval pouze ránu nad.

V 37. metrů se pumelice boleslavského Adama Jánoše otřela o břevno, krátce poté domácí dostali výhodu pokutového kopu. Jenže střelu Lukáše Magery brankář Petr Bolek zlikvidoval! Gól nedal z velké příležitosti ani střídající Ladislav Takácz.

Deset minut po přestávce se zjevil ve výborné pozici Jakub Rada, ale ukopl se. Za pár okamžiků mu střela sedla daleko lépe, ovšem ani ta si cestu mezi tyče nenašla. To už hosté hráli bez útočníka Krmenčíka, který si v souboji poranil rameno.

Další šanci spálil Magera, když skákající míč poslal z deseti metrů vysoko nad branku. Boleslav se ale nakonec dočkala. A branka stála za to. V 73. minutě se opřel Čermák levačkou do skákajícího míče, který vzápětí zaplul pod břevno.

To hosty nabudilo, převedli akci po levé straně, po přihrávce Jana Kovaříka jen těsně minul Jan Holenda. Viktoria už ale na vyrovnání nedosáhla, do odvety (13. dubna) půjde v příznivější pozici Boleslav.

Semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR - první zápas:
Mladá Boleslav - Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 74. Čermák. Rozhodčí: Marek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Čmovš - Baránek. Diváci: 1477.
Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Ščuk, Fleišman - Ščuk, Rada - Malpon (41. Takács), Čermák (81. Klobása), Kalabiška - Magera (73. Chramosta). Trenér: Jarolím.
Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Baránek, Končal - Hrošovký, Boček (46. Kovařík) - Rajtoral (71. Petržela), Kolář, Krmenčík (57. Limberský) - Holenda. Trenér: Krejčí.

Reklama