Hlavní obsah

Měli jsme vyhrát víc, litovali boleslavští po pohárovém skalpu Plzně. Ta má však jinou prioritu

Mladá Boleslav

První střelu poslal na tribunu, druhou přes plot. Na třetí si však Aleš Čermák dal už záležet, míč po jeho ráně z hranice šestnáctky skončil pod břevnem. Díky jeho trefě je Mladá Boleslav blíž postupu do finále MOL cupu, znamenala totiž výhru nad Plzní 1:0 v úterním prvním semifinále.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z vítězství v prvním pohárovém semifiále nad Plzní.

Článek

„Branka byla hezká, mám z ní radost. Ale hlavně, že máme dobrý výsledek do odvety. I když, zápasu by víc sedělo skóre dva nula," prohlásil Čermák. Nestává se často, aby trenér mužstva, které porazí Plzeň, nebyl zcela spokojený. I kouč Karel Jarolím si totiž představoval, vzhledem k průběhu, příznivější výsledek. „Výhra mě těší, pořád je to Plzeň, ale je škoda, že jsme nevyhráli aspoň o dva góly," pověděl Jarolím.

V brance Viktorie se musel pořádně otáčet Petr Bolek, plzeňská dvojka. V závěru prvního poločasu dokonce lapil Lukáši Magerovi pokutový kop. „V poháru je to vždycky jinak, čekal jsem, že si zachytám. Někteří kluci dostali šanci po delší době, je pro ně těžké naskočit do ostrého zápasu," uvedl Bolek. „Domácí měli víc šancí, ale prohra o gól není žádná katastrofa, o postup se doma popereme," dodal.

Průběh utkání ale jasně naznačil, pro koho má pohár větší důležitost. Trenér Plzně Karel Krejčí v sestavě notně zaimprovizoval. „Museli jsme hodně pozic změnit, asi i proto jsme nebyli nebezpeční dopředu jako obvykle," podotkl Krejčí. Do středu zálohy například postavil reprezentanta do 19 let Daniela Bučka, který ještě v neděli odpoledne hrál zápas za juniorku v Ostravě.

„Pro nás je prioritou liga, usilujeme o titul. Ale nechci tvrdit, že pohár je na vedlejší koleji, vidina finále je zajímavá. V odvetě ještě zabojujeme," slíbil Krejčí, kterému přibyly vrásky kvůli zranění Michala Krmenčíka.

Poté, co si v sobotním duelu s Jihlavou ošklivě poranil kotník nejlepší ligový střelec Michal Ďuriš, přišli Západočeši o dalšího útočníka. Krmenčík si podle prvních zpráv vykloubil rameno, možná má poškozené i vazy. „Je to komplikace, ale nějak si musíme poradit," uvedl Krejčí.

Reklama