Hlavní obsah

Limberský uprostřed zálohy? Možná, že se tam objeví i na Letné, řekl Krejčí po vyřazení z poháru

Plzeň

První půli byli fotbalisté Plzně nevýrazní, Mladá Boleslavi si hlídala postupový výsledek, její gólman Jakub Diviš byl bez práce. Po příchodu dvojice Limberský-Kovařík v 53. minutě jeho pohoda skončila. Předvedl však dva skvělé zákroky, i díky nim uhráli Středočeši ve středeční odvetě semifinále MOL Cupu bezbrankovou remízu. Ta jim stačila k postupu do finále (úvodní duel vyhráli 1:0), kam se kvalifikovali potřetí v historii.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

David Limberský z Plzně.

Článek

„Chtěli jsme v Plzni vstřelit gól, což se nepovedlo. Naštěstí jsme uhráli nulu, takže cíl, postup do finále, jsme splnili," řekl kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím. Koho by si přál za finálového protivníka, Spartu, nebo Jablonec? „Mě teď zajímá sobotní zápas na Slovácku. Ať bude ve finále kdokoli, budeme chtít uspět," uvedl Jarolím, který lomil rukama, když střídající Klobása v závěru minul prázdnou branku.

„Ve finální fázi jsme měli situace řešit lépe. Třeba Klobása," podotkl Jarolím. Mrzet ho to však nemuselo. Domácí kýžený gól, který by dovedl dvojutkání alespoň do penaltového rozstřelu, nakonec nedali.

„Po prostřídání jsme se výrazně zlepšili, soupeře podržel Diviš. Gól jsme nevstřelili, Boleslav proto zvládla dvojzápas lépe a zaslouženě postoupila," prohlásil trenér Plzně Karel Krejčí. „Pro nás je prioritou liga, bylo důležité, aby si někteří hráči odpočinuli a vyléčili šrámy," dodal Krejčí, který postavil Limberského nezvykle do středu zálohy.

Počítá s ním na tento post i do dalších zápasů, například do blížícího se šlágru na Spartě? „David tam dříve hrával, není to pro něj neznámé místo. Možná, že tam nastoupí i na Letné," usmál se tajemně Krejčí.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín