Hlavní obsah

Bylo to zrádné! Mohli jsme jen ztratit, naopak dorostenci Sparty jen získat, řekl jablonecký Beneš

Praha

O alternativě, že by proti nim v semifinálové odvetě MOL Cupu mohli nastoupit dorostenci Sparty, fotbalisté Jablonce věděli. Jenže uvěřili jí, až když spatřili zápis o utkání hodinu před výkopem na Letné. Senzaci na svůj úkor však Jablonec nepřipustil, nad sparťanskými mládežníky zvítězil 2:1 a posedmé v historii klubu si zahraje finále domácího poháru (18. května v Teplicích vyzve Mladou Boleslav).

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Daniel Turyna (vlevo) ze Sparty a Vít Beneš z Jablonce.

Článek

„Když člověk viděl data narození sparťanů, měl zvláštní pocit. Bylo to zrádné, mohli jsme totiž jenom ztratit. Naopak oni jenom získat," naznačil kapitán Vít Beneš, že Severočeši fakt, že proti nim stane mnohonásobně slabší protivník, nebrali jako úlevu. Spíš se v nich mísily obavy z možné ostudy, pokud by došlo k překvapení.

„Pořád jsou to hráči Sparty, v klubu jsou svojí zásluhou. Jsou rychlí, techničtí. Oni neměli co ztratit, podali sympatický výkon. Prohra jedna dva je pro ně fantastický výsledek. Měli docela dost šancí," pověděl Beneš.

Byť se tento tah nabízel už pro čtvrtfinálovou odvetu s Libercem, kdy ještě byli Pražané ve hře o titul, sáhli k němu Letenští až nyní ve středu. „Složení jedenáctky Sparty bylo stejným překvapením, jako když Leicester získal titul v Premier League," glosoval to kouč Jablonce Zdenko Frťala, který musel své svěřence nabádat, aby nepropadli dojmu, že se teenageři porazí sami.

„Nebylo to jednoduché, my jsme však věděli, o co hrajeme," podotkl autor druhé jablonecké branky Martin Doležal. „Musím ale mladíky pochválit, spoustu z nich čeká světlá budoucnost," dodal.

Pro Severočechy je úspěch v poháru jasnou prioritou. Je jedinou cestou, jak se dostat do evropských pohárů. V lize zůstali daleko za očekáváním. „To ale vůbec neznamená, že konec ligy přizpůsobíme triumfu v poháru. Chceme udělat co nejvíc bodů, abychom sezónu, která byla neúspěšná, alespoň trochu napravili," prohlásil Beneš.

Je otázkou, jestli Jablonci ve finále pomůže útočník Stanislav Tecl, který kvůli zranění musel po čtvrthodině střídat. „Přesnou diagnózu budeme vědět během čtvrtka. Standa má silně pohmožděný kotník, přesto věřím, že to nebude nic dlouhodobějšího a ještě nám v závěru sezóny pomůže," uzavřel Frťala.

Reklama