Hlavní obsah

Kouč Plzně po debaklu zuřil: Někteří jsou totálně z formy. Jejich výkony nechápu!

Opava

Druhý prvoligový tým skončil v MOL Cupu na kopačkách fotbalistů Opavy. Po Slovácku prohrála s Opavou v osmifinále také Viktoria Plzeň. Úřadující mistr v Opavě poprvé v sezóně inkasoval čtyři branky, prohrál 2:4 a s pohárem se pro tuto sezónu rozloučil.

Foto: Petr Widenka

Opavský Jakub Janetzký v souboji s plzeňským Janem Kovaříkem (vpravo) a Patrikem Hrošovským.

Článek

„Opava podala výborný výkon, nicméně my jsme domácím umožnili dávat góly našimi hrubými chybami," zlobil se hostující kouč Roman Pivarník, který poslal do utkání oproti ligovému zápase se Spartou (1:0) osm nových hráčů.

„Máme nabitý program, ale to není žádná omluva našeho výkonu. Dostali šanci jiní hráči, kteří tento zápas měli zvládnout. Neustále řešíme, koho posadit na tribunu, aby na lavičce bylo šest hráčů. Už to ale pomaličku spěje k tomu, že na lavičce budou tři a ostatní si sednou na tribunu," čílil se plzeňský trenér.

Plzeň začala pohárový duel dobře. Premiérovou trefou sezóny poslal favorita do vedení Suchan, Opava ale ještě do poločasu srovnala. A ve druhé části zápasu se začaly dít věci. Po obrovské hrubce plzeňské obrany přivedl Jurečka z brejku Opavu do vedení, které střelou z poloviny hřiště navýšil Jan Žídek.

Gól z půlky nedal poprvé

„Není to poprvé, co jsem to zkusil. Asi se gólman nepodíval na video z léta, kdy jsem se podobně trefil proti Vítkovicím. Bohužel pro něho. Nebojím se to vyzkoušet. Viděl jsem, že je trochu v předklonu, tak jsem to prostě zkusil," komentoval opavský kapitán.

Plzeň dokázala v závěru snížit, hru vabank ale odnesla čtvrtým gólem do prázdné branky. „Dal jsem do sestavy tři hráče, kteří jsou totálně z formy a odpovědnost jde za mnou. Ale výkon některých hráčů je pro mě nepochopitelný. Věděl jsem, že pohárový zápas venku je vždy složitý. Týmy z nižších soutěží se chtějí vytáhnout. A pokud do utkání nedáte všechno, můžete mít problém. A to se nám přesně stalo," hledal příčinu vyřazení Pivarník.

Opavané nutili favorita k chybám, nepouštěli je k ohrožení branky. „Pro nás je to svátek, nebojím se říct zázrak. Kluci to po inkasovaném gólu nezabalili a to je pro mě velká odměna. Svou roli dnes hráli i euforie, ale mí hráči podali proti favoritovi silný výkon a byli lepší, než hráči Plzně," chválil své svěřence trenér SFC Opava Roman Skuhravý.

Reklama

Související témata: