Hlavní obsah

Docházely síly. Máme toho za sebou strašně moc, vysvětloval Mareček vyřazení Sparty

Zlín

Fotbalisté Sparty nezvládli ve Zlíně prodloužení a nečekaně brzy vypadli z MOL Cupu. Přitom za stavu 1:1 mířil v 9. minutě nastaveného času útočník Pražanů Václav Kadlec sám před opuštěnou brankou jen do tyče. Chvíli nato přišel trest. Rozdílový gól Moravanů vstřelil hlavou střídající Harba a zlínský triumf zpečetil z penalty za Marečkovu ruku Vukadinovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neproměněná střela Václava Kadlece ze Sparty Praha během utkání ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

„Při Kadlecově šanci jsem už skoro viděl balón v síti. Strašná škoda, že ji neproměnil. Chtěli jsme v poháru pochopitelně dojít co nejdál, takže jsme zklamaní. Hned ovšem musíme upřít pozornost na sobotní ligový duel s Příbramí," plánoval sparťanský trenér David Holoubek.

Kromě hráčů, kteří mu chybějí ze zdravotních důvodů, v něm však bude postrádat i záložníka Lukáše Marečka, jenž před pokutovým kopem viděl druhou žlutou a následně i červenou kartu.

Ruka, nebo rameno?

„Nevím, zda to nebylo spíš rameno než ruka. Penaltu beru, ale myslím, že kartu jsem už dostávat nemusel," štvala Marečka nucená absence. Uznal však, že jeho tým opouští pohárovou soutěž zaslouženě.

„Z naší strany byl pozitivní jen úvod. Zbytek zápasu jsme odehráli špatně. Dělaly nám problémy soupeřovy dlouhé nákopy za obranu i standardky. A v prodloužení už nám ubývaly síly, vždyť toho máme v poslední době za sebou strašně moc," připomněl.

Miroslav Miller, jenž v brance Sparty zaskočil za odpočívající jedničku Koubka, připustil, že mu obránci příliš nepomohli.

Miller: Nic jsme nevypustili

„Musel jsem být neustále ve střehu, Zlín byl strašně nepříjemný. Přehrával nás už v závěru řádné hrací doby a v nastavení byl lepší," nevymlouval se. Miller vyloučil, že by sparťané nepřistoupili k pohárovému střetnutí s plnou vážností. „Něco takového bychom si nemohli dovolit, máme našim fanouškům co vracet," měl jasno.

Sparťanským katem se stal Bosňan Haris Harba, který v úplném závěru úvodních patnácti minut prodloužení zužitkoval přesný Holíkův centr. „Jsem šťastný, byla to moje první trefa proti Spartě. Postoupit přes ni do čtvrtfinále je bomba, navíc jsme rozhodně vyhráli naprosto zaslouženě. Strašně mě těší, že jsem k tomu mužstvu pomohl," rozplýval se Harba.

Kouč Zlína Bohumil Páník se domníval, že diváci byli svědky atraktivního utkání. „My jsme si v něm vytvořili mnohem víc střeleckých příležitostí, ale kdyby Kadlec v prodloužení za nerozhodného stavu dal, možná to dopadlo naopak. Chtěli jsme využít náročného programu i marodky sparťanů, což byla naše výhoda. Povedlo se nám to," radoval se Páník.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články