Hlavní obsah

Druholigový Hradec Králové vyřadil Slavii z poháru

HRADEC KRÁLOVÉ

Posledními semifinalisty letošního ročníku Poháru ČMFS se ve středu stali fotbalisté druholigového Hradce Králové, kteří senzačně vyřadili favorizovanou Slavii Praha. Jedinou a postupovou branku domácích vstřelil ve 28. minutě Rolko. Soupeř Hradce vzejde ve čtvrtek z trojlístku Sparta, Ostrava a Brno.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalová Slavia Praha v Hradci Králové zklamala.

Článek

Domácí celek se favorizovaného soupeře nezalekl a hned od začátku mu jasně ukázal, že se nehodlá smířit s rolí obětního beránka. Hradec byl aktivnější: ve druhé minutě Šmarda nacentroval míč do vápna, Kozáčikovi proletěl míč mezi rukama nad hlavou, ale skončil naštěstí pro něj v zámezí. Obranu Slavie, za níž nečekaně místo jarní jedničky Vorla nastoupil Kozáčik, hodně zaměstnával Rezek.

Po deseti minutách Černý z přímého kopu přestřelil o metr břevno Kozáčikovy branky, krátce nato hlavičkoval Blažej těsně vedle.

První nebezpečnou akci předvedla Slavia až po dvaceti minutách, po Krajčíkově kolmici se dostal do vápna Kalivoda, jeho přízemní centr zblokovala obrana na roh. Pak se Piták probil s míčem do vápna, jeho přihrávku ale Krajčík minul, Janda ji sice ve skluzu zasáhl, ale slabou střelu Podhajský chytil.

Rolko napálil míč pod břevno

Na druhé straně kapitán Šmarda rozehrál přímý kop na pravou stranu, kde byl úplně volný Rolko a ten míč z malého vápna volejem napálil pod břevno - 1:0.

Po změně stran se v 51. minutě Piták dostal do nadějné pozice po Kalivodově pasu, míč ale hlavou nasměroval jen na gólmana Podhajského. Prakticky z protiútoku mohli domácí zvýšit. Jůn běžel z pravé strany sám na branku, váhal se střelou a nakonec poslal míč ke slávistovi Hubáčkovi.

Hosté se snažili tlačit do útoku, ale hradecká obrana bez problémů vše řešila už na hranici svého pokutového území. Slavii se nedařily kombinace a snaha prosadit se individuálně k úspěchu nevedla: zformovaná hradecká obrana vše řešila bez větších problémů. Domácí nepustili Slavii ani do vážnějšího závěrečného tlaku a bezpečně si pohlídali svůj postup mezi čtyři nejlepší týmy.

SK Hradec Králové - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 28. Rolko. Rozhodčí: Jílek - Tulinger, Makovička. ŽK: Dosoudil (Slavia). Diváci: 7668.
Hradec: Podhajský - Kaplan, Filip, Rolko, Karal - Rezek, Černý (86. Kowalczyk), Šmarda, Blažej (58. Poděbradský) - Semerák, Jůn. Trenér: Krejčík.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Dosoudil, Suchý (47. Holeňák), Hubáček - Piták, L. Jarolím, Kalivoda (76. Gaúcho), Janda (71. Kratochvíl) - Vlček, Fořt. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: