Hlavní obsah

Pohárové tažení Sparty se pokusí zastavit Brno

PRAHA

V semifinále Poháru ČMFS hrají oba největší favorité doma. Pražská Sparta hostí 1. FC Brno, Baník Ostrava druholigový FC Hradec Králové. Takto vylosoval ve čtvrtek na Strahově soupeře předseda ČMFS Pavel Mokrý. Obě utkání se hrají v úterý 16. května v 18 hodin

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparta si vystřílela cestu do semifinále poháru v duelu se Žižkovem.

Článek

"Chceme zvýšit prestiž domácího poháru. Vždyť z něj vede cesta do evropských soutěží. Zajímavý je pro kluby i finančně a tuto položku bychom rádi navýšili získáním generálního partnera. Probíhají jednání, která nevypadají špatně," řekl už před losováním Pavel Mokrý. Letošní vítěz dostane 1,5 miliónu korun, poražený finalista půl miliónu a poražení semifinalisté po 150 000 Kč.

Doma chtěli všichni

"Chtěli jsme hrát doma, což se nám splnilo. Jestli je druholigový Hradec lehčí nebo těžší soupeř, to ukáže až samotný zápas. Když vyřadil Slavii, nebude to snadné. Pohár je velice specifický, prohra už nelze napravit. My ale chceme trofej obhájit. Určitě je pozitivní, že se bude hrát až po skončení ligy," konstatoval předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.

"Také jsme chtěli hrát doma, protože máme báječné prostředí. V semifinále mezi prvoligovými kluby si nevyberete. Pod větším tlakem bude Baník. My nemáme co ztratit. Dál určitě chceme," uvedl generální ředitel FC Hradec Králové Richard Jukl.

Pohár je velmi specifický

"Jestli bude domácí prostředí výhodou, se ukáže až po utkání. Naším cílem je pohár vyhrát, protože tudy vede cesta do Evropy. Brno momentálně není v lehké situaci, ale semifinále se hraje až po skončení ligy a situace může být jiná. Na Slovácku potvrdilo, že pohár je velmi specifický. Určitě to nebudeme mít lehké," odmítl prezident Sparty Jozef Chovanec, že by Jihomoravané byli na cestě do finále lehkou překážkou.

"Pro nás je teď prvořadá záchrana v lize. I proto je dobře, že pohár pokračuje až po ní. Pohár chce hrát každý doma, ale na jaře potvrzujeme, že se nám venku hraje lépe. Na Letné nemáme co ztratit, můžeme překvapit," uvedl ředitel 1. FC Brno Radek Bělák.

V Praze ne

Svaz chce zachovat neutrální prostředí a také vzhledem k soustředění reprezentace se nebude finále hrát na Strahově, ale mimo hlavní město. "Kluby se hned po losu dohodly na dvou variantách. Pokud se ve finále objeví český klub, bude se finále hrát v Liberci. Bude-li boj o pohár moravskou záležitostí, uvidí finále v Uherském Hradišti," řekl Právu ředitel oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubas.

Finále se bude hrát v pátek 19. května od 17 hodin. Přímo ho odvysílá TV Nova.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články