Hlavní obsah

Opava - Brno 2:1Opavané vyřadili z poháru i Brno. Jsem zklamaný a budu hodně kárat, čílil se trenér Habanec

Opava
Aktualizováno

Senzační cesta fotbalistů Opavy Mol Cupem nekončí. Po Slovácku a Plzni vyřadila druholigová Opava ve čtvrtfinále dalšího ligového protivníka Zbrojovku Brno, kterou porazila díky povedeným standardkám 2:1.

Článek

Stejně jako Slovácko i Plzeň se také hráči Brna radovali z gólu jako první, když se v posledních vteřinách prvního poločasu trefil Řezníček. Gól do šatny ale Brňanům nijak nepomohl.

„Myslel jsem si, že nás to uklidní a půjdeme do druhého poločasu s větším sebevědomím a přidáme i další gól. Bohužel se tak vůbec nestalo a jsem z toho výkonu hodně zklamaný. Někteří hráči tomu nedali to, co jsem očekával a budu hodně kárat," řekl trenér Brna Svatopluk Habanec, který udělal oproti poslednímu ligovému utkání v Hradci Králové hned sedm změn v sestavě. Do Opavy vůbec necestovali zkušení Zavadil s Polákem.

„Rozhodli jsme se, že s námi nepojedou, protože jsem chtěl vyztužit útočnou fázi a když to trochu přeženu, tak jsme nastoupili s pěti útočníky. Ale ani tak se nám nepovedlo dát více branek než jednu. Mrzí mě, že tak zkušení hráči, jaké jsme měli na hřišti, nezvládli utkání proti druholigovému soupeři," zlobil se Habanec.

Ve druhé půlce srovnal Janetzký, postup do semifinále trefil po rohovém kopu zpoza šestnáctky ranou k tyči Jan Schaffartzik. „Je jedno s kým teď budeme hrát, pokusíme se znovu postoupit. Jsme mezi čtyřmi nejlepšími a stát se může všechno," říkal opavský záložník.

V dalších zápasech čtvrtfinále MOL Cupu se utkají Bohemians 1905 s Mladou Boleslaví (4. 4.), Liberec se Zlínem (5. 4.) a Slavia s Karvinou (12. 4.).

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:
SFC Opava - Zbrojovka Brno 2:1 (0:1)
Branky: 65. Janetzký, 77. Schaffartzik - 45. Řezníček. Rozhodčí: Berka - Fišer, Vlasjuk. ŽK: Schaffartzik, Kuzmanovič - Pavlík, Tashchy, Melichárek.
Sestavy:
Opava: Fendrich - Simerský, Helebrand (85. Čelůstka), Žídek, Hrabina - Jursa (62. Mozol), Janetzký (75. Grussmann), Zapalač, Schaffartzik - Kuzmanovič, Smola. Trenér: Skuhravý.
Brno: Melichárek - Štohanzl, Pavlík, Vraštil, Lutonský - Sedlák - Litsingi (60. Ashiru), Škoda, Taščij, Přichystal (74. Rybička) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama