Hlavní obsah

Pohár jsem už dvakrát vyhrál, ale letošního semifinále si vážím nejvíce, říká trenér Skuhravý

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Už dvakrát se současný kouč druholigové Opavy Roman Skuhravý radoval z vítězství v národním poháru. V roce 1998 jako hráč a v roce 2013 jako trenér Jablonce. V sezóně 2013/2014 dokonce Jablonec pod jeho vedením ve finále Superpoháru porazil ligového šampióna Plzeň 3:2. Letošní souboj v semifinále MOL Cupu proti Mladé Boleslavi přesto Skuhravý řadí výše. „Tohohle postupu do semifinále vážím úplně nejvíce,“ přiznává. Utkání Mladá Boleslav - Opava začíná ve středu v 17 hodin.

Opava před pohárovým semifinále

 
Článek

Opravdu je pro vás letošní semifinále více než pohárový triumf s Jabloncem?

Jsme druholigové mužstvo a projít do semifinále přes Slovácko, Plzeň a Brno nebylo vůbec jednoduché. Proto si tohohle postupu do semifinále vážím úplně nejvíce a stavím ho před obě pohárová vítězství s Jabloncem. Prošli jsme společně obrovsky těžkou cestu a věřím, že ještě nejsme na konci.

Ve druhé lize ztrácíte na postupovou příčku pět bodů. Ztráta to není úplně malá, ale jste stále ve hře. Bude to mít vliv na přístup k semifinále poháru?

Pro nás je to jednoznačné - dostali jsme se do společnosti týmů, které hrají v lize o poháry a to je obrovský úspěch. Je to další možnost se konfrontovat se špičkovým českým týmem, a proto nemůžeme k utkání s Mladou Boleslaví přistoupit jinak, než s maximálním respektem a úplně naplno. Kluci paradoxně v zápasech, v nichž nejsou favorité, podávají nejlepší výkony. Moc těšíme a máme jasný cíl: předvést znovu to nejlepší. Bereme utkání hodně vážně. I proto jsme do Mladé Boleslavi cestovali už v úterý.

Po dvou domácích pohárových výhrách nad Plzní (4:2) a Brnem (2:1) hrajete ale venku. O kolik to bude pro vás těžší?

Kvůli našim fanouškům jsme si moc přáli hrát znovu doma. Ne proto, že by to bylo snazší, ale proto, že by bylo vyprodáno. Ale bereme to tak, jak to je. Hrajeme v Mladé Boleslavi a nám se venku daří, takže s tím problém nemáme. Trošku je problém v tom, že máme nahuštěný program. V neděli jsme hostili České Budějovice a v sobotu budeme hrát v Sezimově Ústí na hřišti silného Táborska a to cestování není úplně příjemné.

Venku jste na jaře ve druhé lize ještě neprohráli. Může vám to pomoct?

Od začátku pracujeme na to, aby náš herní projev venku a doma nebyl rozdílný. Hrajeme proto i na hřištích soupeřů odvážně a vyhovuje nám, že domácí hrají otevřenější partii. Uvidíme, jak se na nás připraví Mladá Boleslav, my ale ze svého herního projevu nechceme ustupovat. Bereme to jako konfrontační zápas a velkou poctu.

Budete nějak výrazněji měnit sestavu pro pohárové utkání?

Velké zásahy neplánuju, ale musíme přemýšlet nad tím, jaký zápas nás čeká, i nad tím, že jsme hráli v neděli a budeme hrát hned v sobotu. Je pro nás důležité, abychom ty další dva zápasy, protože i ve druhé lize hrajeme o hodně, zvládli kondičně. To je jediné, nad čím přemýšlím. Všichni jsou zdraví, takže postavíme ty hráče, kteří jsou na tom nejlépe fyzicky i mentálně.

Říkáte, že jsou zdraví všichni. Myslíte tím i Zdeňka Pospěcha?

Zdena Pospěch zdravý je, do Mladé Boleslavi s námi jede, ale do utkání ještě nezasáhne. Bavíme se o tom spolu dennodenně, ale myslím, že by to nebylo fér hlavně vůči němu, protože ještě na to kondičně není úplně stoprocentně připravený. Jede s námi jako důležitý článek kádru, ale hrát nebude.

Reklama

Související témata: