Hlavní obsah

V Olomouci se po prohraném finále topili v deziluzi, teď se k ní dívají opavští fotbalisté s nadějí

To nebyly jen utajované slzy smutku, rozčarování a zmar z opavských fotbalistů prýštil ve středečním podvečeru jako gejzír. „A může se někdo divit, když pro devětadevadesát procent z nás šlo o největší zklamání v kariéře?“ přiznával Tomáš Smola po prohraném duelu se Zlínem, jak obrovská deziluze na druholigové Slezany dolehla. Čtyři ligové celky na cestě do finále domácího poháru vyřadili, na pátý už neměli. A právě ve finále. „Nebyli jsme to my. Nehráli jsme, jak jsem zvyklý,“ doznával opavský kouč Roman Skuhravý, jenž se těžko smiřoval s tím, že pohárový hattrick nezavršil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zklamaní fotbalisté Opavy po prohraném pohárovém finále

Článek
Fotogalerie

Fanoušci slavili v centru Zlína triumf v MOL Cupu

Jádro zlínských fandů slaví po návratu z finále poháru

Jedna obrovská šance se Opavě v Olomouci ve středečním podvečeru rozplynula, přesto dál upínají na Hanou své naděje. Postupové....

Kdyby totiž v sobotním druholigovém šlágru porazila domácí Sigma ostravský Baník, opavské šance na postup do nejvyšší domácí soutěže by se zase o něco více zhmotnily.

Baník nejspíš chybu neudělá

„Nezbývá než čekat na chybu Baníku, který ji pravděpodobně neudělá, ale nemíníme mu dát nic zadarmo," snažil se trenér Skuhravý hned po prohraném finále nasměrovat své svěřence do druholigové reality.

Jeho tým figuruje v tabulce na třetí příčce a na druhou Ostravu ztrácí dvě kola před koncem tři body. Kdyby Olomouc mající postup jistý v sobotu pomohla a Baník porazila, jistá naděje by ještě žila.

„Teď se ukáže, jestli jsme profíci. Bude těžké se z finálové deziluze vybabrat, ale sobotní zápas v Sokolově prostě zvládnout musíme, jestliže chceme živit postupovou naději až do konce," připouštěl opavský kouč, že ho rozhodně nečekají snadné dny.

„Finálovou prohru jsme obrečeli. Všichni do jednoho. Celý život hrajeme fotbal kvůli takovému okamžiku, jakým je pohárové finále, a pak ho nezvládneme. I proto, že na nás dolehla tíha nepoznaného. Tíha finále," přiznával opavský útočník Tomáš Smola, který neproměnil dvě velké šance a zmařil tak možnost duel se Zlínem zdramatizovat.

Tažním překročili svůj stín

„I to byl důvod, proč jsme to nebyli ve finále my. Vždyť většina kluků hrála ještě před dvěma lety třetí ligu, zatímco soupeř má za sebou zápasy na Spartě, Slavii či v Plzni, které mu hodně daly. Pro nás šlo o první obrovskou zkušenost. A také o výzvu, abychom podobné zápasy, jakým bylo finále, zažili i v budoucnu," připomínal opavský kouč, že jeho „no name" tým překročil svůj stín už pohárovým tažením.

Litoval pochopitelně i finančního benefitu, který pro pohárového vítěze plyne z Evropské ligy. Zvláště při momentální konstelaci, kdy se rýsuje možnost hrát přímo její základní skupinu a inkasovat garantovaných 70 miliónů.

„Mít podobný budget peněz na další rozvoj klubu by bylo nádherné, ale teď se prostě musíme smířit s tím, že ho musíme oželet. Ale i prohrané finále pro nás představuje zkušenost. A také důvod, abychom si situaci v klidu rozebrali a řekli si, jak a kudy dál. Do ligy chceme. Když ne letos, za rok určitě," tvrdil odhodlaně Skuhravý .

Reklama

Související témata: