Hlavní obsah

Z domácího fotbalového poháru vypadly další dva ligové týmy

Z fotbalového Poháru ČMFS ve středu vypadly další dva ligové týmy. Ke Slavii a Brnu se přidaly Olomouc a Kladno. Olomoucký kouč Vlastimil Petržela tak musel spolknout další hořkou pilulku po svém návratu z Ruska, kde sbíral úspěchy.

Článek

Poslední tým prvoligové tabulky vypadl na penalty na trávníku druholigové Opavy. Té Kolínek nejprve minutu před koncem zajistil remízu 1:1 a pak rozhodl i penaltový rozstřel. Silně kombinovaný tým Sigmy bez sedmi zraněných hráčů a distancovaného Melinha prošel očistcem i na hřišti druholigového soupeře.

Petrželu rozesmutnil nejen přístup náhradníků, ale i další zranění. "K osmi lidem ze základu přibyli Komárek a Kaščák," povzdechl si. Olomouckému lazaretu by z části měly ulevit dvě brazilské posily, obránce Cléber a útočník Rodrigo. Klub je s ohledem na početnou marodku bez delších testů angažoval na hostování do konce podzimní části. Pokud funkcionáři stihnou vyřídit formality, mohli by nastoupit už v neděli proti Slovácku, příštímu soupeři Opavy v poháru.

Východočeši navazují na své tažení

Kladno narazilo v Hradci Králové 0:1. Východočeši navazují na své tažení v minulém ročníku, v němž došli až do semifinále, a první úspěch si na jejich lavičce připsal nový kouč Luděk Klusáček. Hosté nastoupili bez zraněných Šimůnka a Kanaďana Simpsona a především absence prvního z nich se projevila při jediném gólu. Hradec ve 22. minutě rozehrál roh a nekrytý Karal zápas rozhodl.

Teplice se v soutěži vypořádaly i s druhými Bohemians. Po týmu 1905 porazili i střížkovský tým a znovu 2:1. Tentokrát ale nenechali dojít zápas až k penaltám a vyhráli v normální hrací době. Jejich góly vstřelili Kroupa a Doležal. Teplice se v dalším kole utkají s Viktorií Plzeň.

České Budějovice prohrály první poločas na hřišti Meteoru, který hraje pražský přebor. Ligový nováček vyrovnal teprve v 67. minutě, ale nakonec zvítězil 2:1 a v dalším kole se utká s Libercem.

Slezský FC Opava - Sigma Olomouc 1:1 (0:0), na penalty 4:2
Branky: 89. a rozhodující penalta Kolínek - 87. V. Schulmeister. Rozhodčí: Hájek - Kordula, Drastik. Diváci: 1564.
Sestava Olomouce: Lovásik - Komárek (35. Hudec), R. Hubník, Krajčovič, J. Barcal - Štěpán, Kaščák (46. Šalamoun), Rýdel, Pulkert - P. Kobylík (67. Peška), V. Schulmeister. Trenér: Petržela.
Meteor Praha - Dynamo České Budějovice 1:2 (1:0)
Branky: 40. Kačerovský - 67. Jeslínek, 76. Adamec. Rozhodčí: Douda - Hojsík, Jiřík. Diváci: 700.
Sestava Budějovic: Křížek - Plocek, Kladrubský, Homoláč, Žižka - Adamec, Adam, Volešák, Černý (80. Dvořák) - Svátek (30. Mrkvička), Baláž (57. Jeslínek). Trenér: Cipro.
Bohemians Praha - FK Teplice 1:2 (0:1)
Branky: 90+2. Dvořák - 21. Kroupa, 55. Doležal. Rozhodčí: Racek - Ondo, Peřina. Diváci: 600.
Sestava Teplic: Slavík - Doležal, Hunal, Lukáš, Valenta - Štohanzl (75. Rosa), Benát, Klein, Jirsák (78. Dort) - Fenin (62. Vondrášek), Kroupa. Trenér: Mareček.
FK Hradec Králové - SK Kladno 1:0 (1:0)
Branka: 22. Karal. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Večeřa. Diváci: 634.
Sestava Kladna: Bičík - Palša, Killar, Gross, Pončák - Cigánek, Kratochvíl, Kaciáň (69. Šelicha), Čáp - Radzinevičius, Kousal (69. Simpson). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: