Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 2:0Slavia se těší na finále. Po bídném poločase zařídili postup Hušbauer se Stochem

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie Praha si po dlouhých šestnácti letech zahrají finále tuzemského poháru. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v úterním semifinále na domácím stadiónu porazili Mladou Boleslav 2:0. Jejich soupeř pro bitvu o šampióna Mol Cupu vzejde z duelu Zlín - Jablonec, který se hraje příští středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Do přestávky byla Slavia sice více u míče, jenže hrála jen po pokutové území soupeře. Domácí v klíčových chvílích nebyli schopní přesné přihrávky, jejím hráčům chyběl větší pohyb, a tak Středočeši s přehledem a bez větších starostí kontrolovali nerozhodný výsledek.

A dokonce se mohli ujmout vedení, když Valenta téměř od půlky zkoušel přehodit vyběhnutého Koláře, což se mu sice podařilo, ale ke gólové radosti potřeboval být o dva metry přesnější.

Slavia zahrozila po ráně Sýkory, kterou však Poláček vyboxoval, Hušbauer ve 37. minutě zpoza velkého vápna o centimetry branku minul. Krátce před poločasem se domácí dožadovali marně pokutového kopu za ruku po lajdáckém zpracování Přikryla. Následně hostujícího brankáře Poláčka, jemuž vypadl z rukou centr po rohovém kopu, přehodil Ngadeu, ovšem míči dal příliš velkou razanci a přestřelil.

Bezprostředně po obrátce získala Slavia klid, protože po kombinaci Bořila s Hromadou zakončoval z ideální pozice zcela volný Hušbauer neomylně - 1:0. Za dalších sedm minut po faulu na Necida pak balón při exekucí přímého kopu přiťukl Sýkora Stochovi, který parádní přízemní střelou mířil přesně k tyči - 2:0.

Středočeši nebyli schopní reagovat. A když už po hodině hry dostal ke korekci skóre šanci Křapka, neboť domácí špatně nastražili ofsajdovou past, nedokázal boleslavský fotbalista ve stoprocentní šanci vůbec trefit míč. Další příležitost už hosté nedostali, a tak jejich série šesti soutěžních zápasů bez porážky skončila. Stejně jako sen o účasti ve finále, jehož vítěz má garantované místo v základní skupině Evropské ligy.

Slavia naopak bude hrát finále druhé nejprestižnější domácí soutěže už podesáté. Naposledy se jí to poštěstilo v roce 2002, kdy slavila sedmý triumf.

Semifinále Mol Cupu
Slavia Praha - Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 48. Hušbauer, 55. Stoch. Rozhodčí: Marek - Paták, Arnošť. ŽK: Ngadeu - Matějovský. Diváci: 7326.
Slavia: Kolář - Flo, Ngadeu, Jugas, Bořil - Sýkora (74. Tecl), Hromada (82. Dany), Hušbauer, Souček, Stoch - Necid (90. Sobol). Trenér Jindřich Trpišovský.
Mladá Boleslav: Poláček - Pauschek, Takács, Král, Křapka - Konaté, Jánoš, Valenta (78. Mebrahtu), Kateřiňák (57. Komličenko), Přikryl (57. Matějovský) - Ladra. Trenér Jozef Weber.

Reklama