Hlavní obsah

Bývalý sparťan září na Ostrovech. Prodloužil smlouvu o další rok

Praha

Patnáct čistých kont, skvělé výkony k tomu a taky postup do vyšší soutěže. Bývalý sparťanský brankář Marek Štěch si na Ostrovech zvedá reputaci a odměnou mu je prodloužení smlouvy o další rok. V Lutonu tak nyní bude působit až do roku 2020. „Miluji tenhle klub a cítím, že se zlepšuji každý den, co tady jsem. Moc rád prodloužím smlouvu," hlásil spokojeně osmadvacetiletý gólman, který se díky svým výkonům dostal do ideální jedenáctky čtvrté nejvyšší anglické soutěže, z níž Luton postoupil a tak se i Štěch může těšit na League One, třetí nejvyšší soutěž na Ostrovech.

Foto: Sport.cz

Marek Štěch po podpisu smlouvy s Lutonem.

Článek

Z působení v Lutonu je nadšený. V předchozím angažmá v pražské Spartě byl dlouho v pozici brankářské dvojky, na Ostrovech se ale dostal mezi tyče a stal se oporou. „V minulé sezóně jsme dosáhli něčeho neuvěřitelného a teď se na to budeme snažit navázat. Moc nám pomohli fanoušci, na domácích zápasech bylo vždycky plno. Bylo to jako sen," nešetřil chválou český gólman.

Spokojeností se netajil ani manažer klubu Nathan Jones. „Neměl to jednoduché, protože v minulém angažmá pravidelně nechytal. Ale ukázal, že chytat umí, obrovsky nám pomohl na cestě za postupem a věříme, že bude ještě lepší," prohlásil pro internetové stránky klubu. „Je v ideálním věku, může se pořád zlepšovat a jsme rádi, že to bude u nás."

Štěch už v minulosti v Anglii působil ve West Hamu, Wycombe, Bournemouthu, Yeovilu a Leytonu. Na kontě má i jeden start za českou reprezentaci.

Reklama

Související témata: