Hlavní obsah

Potvrzeno! Conte skončil v Chelsea. Dostane pohádkové odstupné, přes čtvrt miliardy korun

Londýn
Aktualizováno

Vedení fotbalové Chelsea odvolalo trenéra Antonia Conteho. Na lavičce londýnského klubu by ho měl nahradit Maurizio Sarri, jehož příchod z Neapole by měl být oznámen v nejbližších dnech. Ve čtvrtek se nejprve dohodl na ukončení spolupráce s Blues, když na cestu dostane neuvěřitelných devět miliónů liber, tedy hodně přes čtvrt miliardy korun a následně se rozloučil s hráči v tréninkovém centru v Cobhamu.

Foto: Profimedia.cz

Vedení fotbalové Chelsea podle italských i britských médií odvolalo trenéra Antonia Conteho.

Článek

Osmačtyřicetiletý Conte přišel do Chelsea předloni v dubnu a hned v první sezóně s týmem získal mistrovský titul. S klubem poté prodloužil smlouvu do roku 2019, ale v uplynulém ročníku na úspěch nenavázal a "Blues" skončili až na pátém místě tabulky.

"Přejeme Antoniovi hodně štěstí v další kariéře," uvedl londýnský klub ve stručném prohlášení.

Minulý ročník se však osmačtyřicetiletému kouči nepovedl. Chelsea v domácí soutěži obsadila až páté místo se ztrátou 30 bodů na mistrovský Manchester City a nezajistila si účast v Lize mistrů. Malou náplastí byl triumf v Anglickém poháru.

Podle médií měl Conte v poslední době špatné vztahy s vedením klubu, protože mu nepřivedlo vysněné posily. Italskému kouči bylo také vyčítáno, že se rozkmotřil s útočníkem Diegem Costou a nechal ho odejít do Atlética Madrid.

Belgický záložník Eden Hazard navíc váhal s prodloužením smlouvy, pokud by italský manažer pokračoval na lavičce Blues, takže vedení klubu chtělo předejít situaci, že by hvězda hrozila odchodem z Chelsea.

Vedení se proto bývalého kouče italské reprezentace a Juventusu rozhodlo vyhodit a nahradit Sarrim, který v posledních dvou sezónách dovedl Neapol k druhému a třetímu místu v italské lize. O jednání devětapadesátiletého trenéra s Chelsea informoval jeho právník i šéf Neapole Aurelio De Laurentiis.

Škodný ale Conte nebude. Přišel sice o angažmá, ale klub mu vyplatí devět miliónů liber (263 miliónů korun) v rámci dohody o předčasném ukončení spolupráce.

Reklama

Související témata: