Hlavní obsah

Washington stupňuje jednání o Jágrově výměně

Možnost, že hokejová hvězda Washingtonu Capitals Jaromír Jágr oblékne dres newyorských Rangers, je po víkendových jednáních reálnější. Deník Washington Post dokonce s odvoláním na své zdroje napsal, že dohoda o výměně je na spadnutí. Jedinou vážnější brzdou jsou peníze. I bohatým Jezdcům totiž vadí Jágrův roční příjem ve výši 11 miliónů dolarů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Vedení Capitals vedlo jednání s newyorským celkem během víkendového draftu v Nashvillu. Rangers na něm vyjádřili vážný zájem o služby českého útočníka, přesto se však pokoušejí získat hvězdu levněji. Jedenáct miliónů ročně a pět let platná smlouva s roční opcí je i pro ně velkým přepychem. Právě opce ve smlouvě se Jezdci chtějí zbavit.

Problém je podle listu také v tom, že Rangers nabízejí Washingtonu Erica Lindrose nebo Pavla Bureho. Jenže, Caps takové hráče nechtějí. Rádi by přivedli do týmu mladé a talentované hráče. Prostě chtějí udělat podobný 'kšeft', jaký upekli s Pittsburghem. Za Jágra před dvěma lety poslali do Pennsylvánie hokejové zelenáče.

Washington Post připomíná, že Capitals mají v dnešních zbylých šesti kolech draftu ještě čtyřikrát možnost vybírat, ale generální manažer George McPhee se prý neprobírá seznamy hráčů a soustředí se výhradně na jednání o Jágrově výměně. McPhee jednání odmítl komentovat, stejně tak jako jeho protějšek z Rangers Glen Sather, který se omezil na stručné prohlášení, že k žádné dohodě nedošlo.

Reklama

Související témata: