Hlavní obsah

Detroit žije Haškovým návratem do Red Wings

PRAHA/DETROIT

Návrat Dominika Haška do klece v zámořské NHL považují v Detroitu za hodně pravděpodobný. Místní tisk tvrdí, že pokud se olympijský vítěz z Nagana skutečně postaví mezi tyče, pak jedině v dresu Rudých křídel, s nimiž získal Stanleyův pohár. Vedení klubu s Haškem vyjednává, současně ale řeší, kam uklidit stávající jedničku Curtise Josepha.

Foto: ČTK

Dominik Hašek

Článek

Úterní zpráva kanadské televize TSN, která referovala o tom, že Hašek údajně přemýšlí o návratu NHL, způsobila menší šok. Podle detroitských deníků The Detroit News a The Detroit Free Press ale přestává být celá záležitost pouhou spekulací. Naopak je víc než jisté, že vedení Detroitu dělá vše proto, aby svého bývalého brankáře opět obléklo do okřídleného dresu.

Vídeňská schůzka jasno nepřinesla

Podle listu The Detroit Free Press dokonce trenér Křídel Dave Lewis zavítal v minulém týdnu na jednodenní návštěvu Vídně, kde se s Haškem sešel. Ve středu ovšem generální manažer klubu Ken Holland neoznámil nic konkrétního, pouze to, že se na možné spolupráci horečně pracuje.

Osmatřicetiletý gólman je vázán k Detroitu roční opcí, která vyprší na konci měsíce. Od úterý 1. července bude Hašek neomezeným volným hráčem, proto se vedení klubu snaží, aby případná smlouva byla podepsána do tohoto data. "Pilně na tom pracujeme," řekl deníku The Detroit News Holland. "Ale abych byl upřímný, od začátku celé věci se změnilo jen málo," dodal.

Po Josephovi pošilhávají ve Philadelphii a New Yorku

Vedení Detroitu ovšem řeší ještě další věc. Po Haškovi se ujal role gólmanské jedničky Curtis Joseph. S osmimiliónovým ročním příjmem se ale nedá předpokládat, že by si klub mohl dovolit ještě Haška, který má smlouvu na stejnou částku.

Joseph podepsal loni tříletou smlouvu, jejíž součástí je klauzule, že hráč nesmí být bez svého souhlasu vyměněn do jiného týmu. Podle brankářova agenta Dona Meehana zatím ale nikdo z vedení Detroitu o vyjmutí této části nejednal. K věci se navíc nechtěl vyjadřovat, protože mnoho konkrétních informací sám neměl.

Oznámil jen, že Holland s ním hovořil v průběhu víkendového draftu v Nashvillu, kde jej informoval o tom, že pracuje na návratu Haška do Detroitu. O případném odchodu Josepha se ale nebavili.

Podle listu The Detroit News už o současnou jedničku Red Wings projevily zájem Philadelphia Flyers a New York Rangers, které se před rokem o gólmana přetahovaly spolu s Detroitem.

Reklama

Související témata: