Hlavní obsah

Kouzlo slavného stadionu? Fanoušci mají Wembley plné zuby, na Tottenham přišla bídná návštěva

Byl jedním z hlavních důvodů, proč čeští fotbalisté chtěli v kvalifikaci o ME vyfasovat z prvního výkonnostního koše Anglii. Zahrát si na slavném Wembley, patří u většiny fotbalistů k vrcholům kariéry. Ne tak pro fanoušky Tottenhamu, kteří musí do doby, než se otevře jejich nový stadion, chodit svým miláčkům fandit právě do slavného svatostánku. Na mač se Southamptonem jich totiž na poměry Premier League dorazilo zoufale málo.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fanoušci Tottenhamu už slavné Wembley příliš nemusí

Článek

„Anglie je kolébka fotbalu, silný tým, silná liga, pro lidi to bude lákadlo stejně jako pro nás zahrát si ve Wembley. To je velká motivace." Tak reagoval po losu kvalifikace trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý. A rozhodně nebyl sám.

Zatímco čeští fotbalisté se na slavný chrám, ve kterém nastoupí 22. března k svému prvnímu kvalifikačnímu zápasu, těší, hráčům a především fanouškům Tottenhamu se dočasné působiště už dost zajídá.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Ve Wembley nastoupí v rámci kvalifikace ME i čeští fotbalisté

Andrew Couldridge

Na středeční zápas proti Southamptonu (3:1) jich totiž dorazilo jen 33 tisíc, což je nejméně za poslední rok. A že v chrámu pro devadesát tisíc fanoušků nemohli vytvořit nijak bouřlivou atmosféru, je jasné.

"Hrát ve Wembley už není výsada. To už dávno neplatí, prostě to nefunguje. Hrát na tomto stadionu není pro nás čest," nešetřil ostrými slovy bek Kohoutů Danny Rose.

Otevření nového stadionu až v únoru?

Fanoušci třetího týmu Premier League tak už nedočkavě vyhlížejí otevření nového stánku, který by měl splňovat všechny požadavky pro nejmodernější fotbalovou arenu. Vejít by se na něj mělo 62 tisíc diváků.

Kane a spol. na něm měli začít ničit své soupeře už v půlce září, technické problémy však slavnostní okamžik neustále posouvaly. Poslední spekulace pak vytoužený moment datují na únor příštího roku.

"Jsme zklamaní. Fakt to trvá dlouho. Zodpovědní lidé nás ujišťují, že dělají pro otevření maximum. Věříme, že stadion bude opravdu exkluzivní. Už by to čekání mělo brzy skončit, nový stadion pak bude naším skutečným domovem," pokračuje Rose.

Výkony Spurs však zatím v novém působišti rozhodně nejsou marné. Tottenham se po patnácti kolech drží na třetím místě s šestibodovou ztrátou na druhý Liverpool a devíti na Manchester City.

Reklama

Související témata: