Hlavní obsah

Nejsem nejchytřejší na světě, nejsem ale ani idiot, popuzeně reaguje kouč Liverpoolu na dotazy ohledně titulu

Liverpool/Praha

Začíná být už hodně alergický na dotazy, jak daleko ještě má jeho Liverpool k mistrovskému titulu. Německého kouče na lavičce Reds Jürgena Kloppa už přímo dráždí dotazy na luxusní náskok, který si jeho tým vytvořil a jenž se neustále zvětšuje. Po sobotní výhře nad Arsenalem 5:1 už dokonce na devět bodů, protože momentálně druhý Tottenham překvapivě padl doma s Wolverhamptonem.

Foto: Carl Recine, Reuters

Radost liverpoolských střelců! Fotbalisté Roberto Firmino slaví s Mohamedem Salahem jeden z gólů do sítě Arsenalu v utkání Premier League.

Článek
Fotogalerie

„Nejsem nejchytřejší člověk na světě, ale nejsem ani idiot," rozohnil se Klopp poté, co jeho svěřenci smetli Arsenal a dotazy na titul a zvětšující se náskok samozřejmě pršely ze všech stran.

Porážku Spurs slavily jen ochozy

Aby ne, když už před výkopem šlágru 20. kola fotbalové Premier League celý Anfield Road věděl, že Spurs doma prohráli, takže v ochozech se slavilo.

„I my v šatně věděli, jak utkání dopadlo, vnímali jsme, jak se všichni z prohry Tottenhamu radují a jak ji slaví. Nemohl jsem zabránit, aby se moji hráči výsledek nedozvěděli, protože se o něm mluvilo všude. Slyšeli ho z televizních obrazovek stejně jako od lidí, kteří se kolem nich pohybovali," netajil Klopp, že šokující selhání momentálně největšího soupeře v boji o titul na jeho svěřence dopad mělo.

„Ale pozitivní. Neviděl jsem na tvářích svých hráčů jediný úsměv, pozoroval jsem jen absolutní koncentraci na zápas, jenž je čekal," těšilo kouče Liverpoolu, jak soustředěně jeho tým k partii s Kanonýry přistoupil.

Na hře se to projevilo. Na výsledku rovněž.

„Jsem šťastný, protože se nestává příliš často, že porazíte Arsenal 5:1. Ale i tak byly v naší hře chvíle, kdy jsme mohli hrát lépe, stejně jako momenty, kdy jsme mohli lépe bránit," krotil Klopp euforii z vysokého vítězství a z náskoku, který narostl na devět bodů.

„Jsme v polovině ligového maratonu, vedeme, ale jsme teprve v půli cesty. Naším prvním cílem je účast v příštím ročníku Ligy mistrů a já stále ještě nemám pocit, že bychom už udělali dost proto, abychom si mohli být účastí jistí," odmítal vyvozovat závěry ze suverénního tažení svého týmu, který během dvaceti kol neprohrál ani jediné utkání.

Klopp: Nezáleží, kolik bodů máte v prosinci

I proto devítibodový náskok, který jeho Reds momentálně mají na druhý Tottenham a jenž je v očích fanoušků i fotbalových expertů předurčuje, aby se už na konci roku 2018 chystali na mistrovskou korunovaci.

„Nejsem nejchytřejší člověk na světě, nejsem ale ani idiot. Nezáleží na tom, kolik bodů máte v prosinci, s jakým náskokem vedete tabulku a o kolik bodů budete ještě potřebovat. To je hra pro fanoušky a novináře, my ji ale s vámi nehrajeme," obrátil se kouč Liverpoolu na novináře domáhající se odpovědi na otázku, jak daleko má Kloppův tým k mistrovskému titulu.

„Víme stejně jako vy, že máme k dobru devět bodů, ale moc dobře také víme, že za pět dnů jedeme do Manchesteru a hrajeme proti City. A pro nás je důležité jen to, abychom byli připraveni na další výzvu."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články