Hlavní obsah

Velký tým musí porážet jiné velké týmy a my jsme velký tým, vyhlašuje před Arsenalem kouč Kladivářů

Londýn/Praha

Přichází jeho chvíle. Novou akvizici Samira Nasriho už v kádru má, rakouský snajpr Marko Arnautovič by měl v londýnském derby také nastoupit, takže chilský kouč ve službách Kladivářů Manuel Pellegrini bude chtít v dnešním duelu s Arsenalem dokázat, že jeho tým je schopen porazit v Premier League každého soupeře. I Kanonýry, proti nimž se West Hamu tradičně nedaří. Vždyť naposledy nad nimi vyhrál v srpnu 2015.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér fotbalistů Arsenalu Unai Emery.

Článek

„V letošní sezoně už jsme několikrát dokázali, že jsme velkým týmem. A jako velký tým musíme začít porážet i velké kluby," připomínal Pellegrini před dnešním zápasem 22. kola Premier League, který můžete sledovat v přímém přenosu na Televizi Seznam.

Pod taktovkou chilského kouče West Ham nesporný progres zaznamenal. I jeho hra se postupně mění. A tabulkou také stoupá vzhůru. Jen výsledky proti mužstvům velké šestky se zatím až na výjimky nedostavují. S Manchesterem City prohráli Kladiváři doma 0:4 a Tottenhamu podlehli 0:1. Pravda, Manchester United porazili 3:1, jenže to bylo na konci září, kdy se Rudí ďáblové pod Mourinhem neskonale trápili.

Proto v dnešním střetnutí s Arsenalem, které začíná v 13.30, bude chtít Pellegrini dokázat, že proměna jeho mužstva úspěšně pokračuje.

„Trvám na tom, že jsme velkým klubem. Už proto, že na naše zápasy chodí šedesát tisíc fanoušků a my jsme prostě povinni jim dokazovat, že se neustále zlepšujeme. Proto i proti Arsenalu budeme hrát od úvodního hvizdu na vítězství," ujišťoval před utkáním kouč West Hamu.

Nijak netají, že hodně spoléhá na Samira Nasriho, s nímž Kladiváři podepsali smlouvu 31. prosince poté, co francouzskému legionáři vypršel osmnáctiměsíční distanc za dopink.

„Dá naší hře nový rozměr, tím jsem si jistý. Svým myšlením, kreativitou, technikou, schopností rozhodovat velké zápasy. Velkými zkušenostmi z Premier League také. Jde o rozdílového hráče, kterého jsme potřebovali," slibuje si Pellegrini hodně od Nasriho, kterého trénoval během společného působení v Manchesteru City.

„Celý prosinec na sobě tvrdě pracoval, po dlouhém období bez fotbalu se dostal  do patřičné fyzické kondice a rychle se dostane i do nejlepší formy," věří kouč West Hamu, že spolupráce Nasriho s rakouským kanonýrem Arnautovičem zvýší útočnou sílu jeho týmu.

A nijak se přitom nenechává vyvést z míry tím, že Arnautovičovi zamotala hlavu nabídka z Číny a chce, aby ho West Ham za 35 milionů liber uvolnil.

„Marko není na prodej. Má u nás platnou smlouvu a trváme na tom, že ji musí dodržet," reagoval Pellegrini i vedení klubu na Arnautičovo koketování s odchodem.

Na obranu Arsenalu, která byla v posledních zápasech hodně zranitelná, by ti dva skutečně mohli platit. Vždyť Kanonýři inkasovali ve třech po sobě jdoucích utkáních na soupeřových hřištích devět gólů a venku už nevyhráli čtyřikrát po sobě.

Před dnešním zápasem by však měl být kouč Arsenalu Unai Emery přece jen v komfortnější situaci. K dispozici by už měl mít Özila, Koscielnyho a Bellerína, kteří se po zranění zapojili do přípravy, v pořádku jsou i Mustafi, Monreal a Mavropanos.

„Naše defenziva se musí výrazně zkvalitnit. Už proto, že West Ham se neustále zlepšuje a Arnautovič, stejně jako třeba Anderson, jsou pro bránu každého soupeře hodně nebezpeční. A to už nemluvím o tom, že trenér Pellegrini ordinuje každému týmu, který vede, ofenzivní pojetí fotbalu," je si Emery vědom, jak těžké bude na půdě West Hamu obstát.

Tři body z olympijského stadionu jsou ovšem pro Kanonýry nutností. V případě nezdaru by se jim totiž mohla pátá Chelsea vzdálit už na šest bodů. Nemluvě o Manchesteru United, který prožívá znovuzrození a vytrvale smazává ztrátu, kterou pod Mourinhem v první polovině Premier League nabral.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: