Hlavní obsah

OZVĚNY PREMIER LEAGUE: Tragikomická prohra Fulhamu, Solskjaer trumfl legendu

Londýn

Scénku do silvestrovských kuriozit přinesl hned jeden z prvních lednových duelů. Fotbalistům londýnského Fulhamu se ve 22. kole Premier League podařilo nemožné. Prohráli totiž zápas, ve kterém soupeři nedovolili vystřelit na bránu, navíc sami skórovali hned třikrát. Bohužel pro ně však dva góly šoupli do vlastní sítě, a tak podlehli Burnley 1:2...

Sestřih utkání 22. kola Premier League Burnley–Fulham.Video: DIGI CZ

 
Článek

Fulham se v zápase dvou týmů ohrožených sestupem ujal v Burnley vedení ve druhé minutě zásluhou Schürrleho. Jenže v rozmezí pouhých tří minut si pak obránci londýnského klubu dali dva vlastní góly. Nejprve si srazil prudký nákop do sítě Bryan a vzápětí podobně nešťastně zasáhl hlavou Odoi. Matěj Vydra se v dresu vítězného týmu na hřiště nedostal.

Kuriózní je, že Fulham v zápase dominoval ve statistice střel na branku v poměru 4:0, ale ani de facto šest střel na bránu mu nestačilo. Nakonec tragikomicky prohrál, přestože soupeři nedovolil vystřelit na bránu.

Sestřih utkání 22. kola Premier League Tottenham–Manchester United.Video: DIGI CZ

Manchester United vyhrál díky gólu Marcuse Rashforda ve šlágru kola na hřišti Tottenhamu 1:0. Pod trenérem Olem Gunnarem Solskjaerem je stále neporažený. Norský kouč vyrovnal klubový rekord Matta Busbyho, který po nástupu do Manchesteru vyhrál prvních pět ligových zápasů. V součtu s pohárovým duelem už Nor legendu trumfl. V době, kdy tým United převzal Solskjaer, ztráceli Rudí ďáblové na Arsenal osm bodů, po víkendu se na pátý celek tabulky již bodově dotáhli.

Sestřih utkání 22. kola Premier West Ham–Arsenal.Video: DIGI CZ

Kanonýři zklamali. V londýnském derby podlehli West Hamu 0:1 a venku nevyhráli už pátý zápas v řadě. Kouč Unai Emery pro Mesuta Özila opět nenašel místo ani na lavičce náhradníků, úspěchu se však nedočkal. Trenér Arsenalu tak ani na sedmý pokus neporazil ve vzájemném zápase svůj protějšek na lavičce soupeře Manuela Pellegriniho.

Sestřih utkání 22. kola Premier League Brighton–Liverpool.Video: DIGI CZ

Vedoucí Liverpool potvrdil první příčku vydřenou výhrou 1:0 v Brightonu. Z penalty se o ni postaral Mohamed Salah. Po dvou porážkách za sebou potřeboval lídr potvrdit roli favorita, což se Reds navzdory nepříliš atraktivnímu výkonu bez větších potíží podařilo. Brankář Alisson nemusel ani jedinkrát zasahovat.

Sestřih utkání 22. kola Premier League Chelsea–Newcastle.Video: DIGI CZ

Chelsea sice nehrála dobře, nakonec však porazila Newcastle 2:1 a po dvouzápasové pauze doma vyhrála. Zároveň si upevnila čtvrté místo už o šest bodů před Arsenalem, Newcastle se propadl na sestupovou 18. příčku.

Sestřih utkání 22. kola Premier League Crystal Palace–Watford.Video: DIGI CZ

Crystal Palace mělo duel s Watfordem dobře rozehraný, nakonec si však body odvezli hosté (1:2). Eagles vyšel lépe první poločas, po změně stran však dvakrát neuhlídali soupeře, což rozhodlo.

Sestřih utkání 22. kola Premier League Leicester–Southampton.Video: DIGI CZ

Southampton překvapivě obral o body Leicester na jeho hřišti a po výhře 2:1 se posunul nad sestupové pásmo. Hosté si klíčový náskok vybojovali v prvním poločase, přestože přišli o vyloučeného Valeryho. Lišky po změně stran svého protivníka mačkaly, ale dokázaly už jen snížit.

Sestřih utkání 22. kola Premier League Everton–Bournemouth.Video: DIGI CZ

Everton porazil v utkání soupeřů ze středu tabulky 2:0 Bournemouth. Domácí museli za výsledek moc a moc děkovat brankáři Jordanu Pickfordovi, který ještě do přestávky zlikvidoval tři velké šance.

Reklama