Hlavní obsah

Senzace! Kluby z Premier League chtějí sparťanského střelce, ve hře je pořádný balík

Aktualizováno

Prvotřídní senzace se blíží. Kluby z anglické Premier League mají podle médií vážný zájem o útočníka Sparty Benjamina Tetteha a ve hře je pořádně tučné odstupné ve výši jedenácti milionů liber, což je zhruba 315 milionů korun. Podle serveru Fotball Ghana i anglického Mail Online stojí o Tetteha Wolverhampton, Everton, West Ham United a Bournemouth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Tetteh vstřelil vedoucí gól Letenských v utkání 7. kola Fortuna ligy s Duklou.

Článek

Právě Wolverhampton je prý údajně při jednání s letenským klubem nejdál. Média uvádějí, že Tetteha, jenž na podzim vstřelil devět gólů, chtěl získat turecký gigant Galatasaray. Jeho nabídku ve výši sedmi milionů liber však Sparta odmítla. Požaduje sumu o čtyři miliony vyšší.

A tak je ve hře odchod talentovaného střelce na Ostrovy, když je jednadvacetiletý útočník v určitých směrech srovnáván dokonce s legendárním Didierem Drogbou.

Vedení Wolverhamptonu neskrývá velké ambice do budoucna. Momentálně je sice na jedenácté příčce Premier League, ale rád by se dostal mezi absolutní špičku. Dokonce se před pár týdny hovořilo v souvislosti s Vlky, jak se klubu přezdívá, o angažmá manažera Josého Mourinha. Na to však zatím nedošlo.

Je podle vás sparťanský útočník Tetteh připravený na odchod do Premier League?
Ano. Anglická liga mu bude sedět.
41,4 %
Ne. Ještě by měl nějaký čas hrát v Česku.
58,6 %
Celkem hlasovalo 16873 čtenářů.

Reklama

Související témata: