Hlavní obsah

Na hvězdy si prý v madridském Realu nehrají

MADRID

"Nečekej žádné zvláštní zacházení, tady si na hvězdy nehrajeme," vzkázal anglickému fotbalovému kouzelníkovi Davidu Beckhamovi Raúl Gonzáles, ikona jeho nového klubu Realu Madrid. "Jméno tady nic neznamená. V kabině jsme si všichni rovni," varoval hvězdný útočník budoucího spoluhráče na stránkách deníku The Sun.

Foto: ČTK

Oficiální představení Davida Beckhama v novém působišti se blíží.

Článek

"Navzdory tomu, co se o Realu povídá, je to jinak. Tady stavíme hlavně na týmu," pokračoval ve výkladu Raúl, ale zároveň dodal: "Věřím, že to David dobře ví. Je kapitánem anglické reprezentace, ví, že střípky jsou důležité jen tehdy, když složí dokonalou mozaiku." Raúl podle svých slov Beckhamův příchod přivítal. Real je podle něj teď daleko silnější na výrazný zápis do fotbalové historie.

Zároveň odmítl pochybnosti, zda Beckham do kádru zapadne. Zda se hvězdy srovnají a učiní vše pro tým. "Pokaždé, když přijde nějaký skvělý fotbalista, vyrojí se tyhle spekulace. Pamatujete na Zidanův příchod, když už tady byl Figo? A loni na Ronalda? Vždy jsme si na hřišti vyhověli," připomněl španělský útočník.

S úsměvem také přešel domněnku, jestli první rozepři nezpůsobily dohady o čísle na dresu. Beckham v Manchesteru oblékal sedmičku, stejně jako v Realu Raúl. Španělský hráč odmítl nové hvězdě číslo přepustit. "Co je na tom divného? Je tady určité pravidlo, podle něhož si noví hráči vybírají pouze z volných čísel," poznamenal Raúl a dodal: "Bylo kolem toho plno zbytečného povyku..."

Velká show

Beckham se jako nová posila představí v Madridu ve středu. A chystá se kolem toho obrovská show. Na jeho oficiální prezentaci se akreditovalo přes 600 novinářů a 40 televizních štábů z pětadvaceti zemí. Přímý přenos z basketbalové haly Realu Raimundo Saporta Pavilion mají podle odhadů sledovat dvě miliardy televizních diváků.

Kvůli co nejvyšší sledovanosti v Asii, kde je Beckham mimořádně populární, by mělo představení začít v pravé poledne středoevropského letního času. "Bude to lepší než derby Realu s Barcelonou, absolutně úžasné," nechal se slyšet mluvčí 'Bílého baletu' Joaquin Maroto.

Debut v novém týmu by měl Beckham absolvovat během turné Realu po Dálném východě, odkud se anglický hráč před pár dny vrátil z propagační cesty. Španělský mistr pod vedením nového kouče Carlose Queiroze odletí 24. července do Číny a 2. srpna nastoupí k prvnímu zápasu v Pekingu proti týmu Dragon. Pak ho čekají další zápasy v Tokiu, v Hongkongu s čínskou reprezentací a na závěr duel s Malajsií v Kuala Lumpuru.

Reklama

Související témata: