Hlavní obsah

Není něco špatně? S Abramovičem jsem nemluvil tři týdny, tvrdí manažer Chelsea

Londýn/Praha

Pod manažerem Chelsea se v posledních týdnech dost houpe židle. Nejdřív jeho tým překvapivě podlehl Bournemouthu 0:4 a ani ne o dva týdny později dostal ještě o dva góly víc od Manchesteru City, na jehož hřišti prohrál 0:6. Chelsea tak kvůli špatným výsledkům nyní v tabulce Premier League zaujímá 6. místo.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Italský kouč Marizio Sarri na tréninku Chelsea.

Článek

Není tak divu, že média začala spekulovat o tom, že Ital na Stamford Bridge brzy skončí. A dokonce už i uvádějí, kdo by mohl být Sarriho možným nástupcem - mluví se zejména o Zinédinu Zidanovi.

Vzhledem ke spekulacím se novináři logicky Maurizia Sarriho ptají, zda je v kontaktu s majitelem klubu, Romanem Abramovičem. Na tiskové konferenci před zápasem Evropské ligy s Malmö se jeden z nich Itala zeptal, zda od svého nástupu do funkce manažera Chelsea s Abramovičem hovořil.

Foto: Archiv

Roman Abramovič (vlevo) s rodinou

"Samozřejmě," odvětil Ital. "Ne v tomhle týdnu... Ne v posledních třech týdnech," dodal ale vzápětí. "A mluvil byste s ním rád častěji?" zněla další otázka. "Ne. Chtěl bych mluvit s někým z klubu, ale ne nutně s majitelem. Po zápase jako byl ten s Manchesterem City, je to normální," řekl Sarri.

Vzápětí rychle stočil řeč k nadcházejícímu utkání s Malmö s tím, že nebude snadné proti nim hrát a že je nutné, aby Chelsea hrála dobře.

Utkání se švédským týmem nakonec Sarriho svěřenci zvládli a do domácí odvety si odvážejí výhodnou pozici po výhře 2:1. Zda se ale Ital na židli pro manažera Blues udrží i v dalších týdnech, to je prozatím otázka.

Reklama