Hlavní obsah

Scolari: Ronaldovi by nejvíc slušela Barcelona

LONDÝN

Trenér portugalské fotbalové reprezentace Luis Felipe Scolari si myslí, že pro Cristiana Ronalda by bylo nejlepší, kdyby v létě přestoupil z Manchesteru United do Barcelony. Brazilský kouč to řekl v rozhovoru pro britský deník The Sun. Ronaldo momentálně předvádí v anglické Premier League vynikající výkony a předpokládá se, že v létě odejde jinam.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo.

Článek

Ideální působiště by podle Scolariho byla právě Barcelona. "Základní vývoj jeho kariéry už má za sebou, teď je připraven změnit prostředí," tvrdí Scolari. "V Barceloně by byli nadšení, kdyby ho měli. Skvěle by se doplňoval s Ronaldinhem," myslí si a odsuzuje úvahy o odchodu do konkurenčního Realu Madrid.

"Cristiano potřebuje jít někam, kde funguje týmová soudržnost. Ne někam, kde je systém založen na individuálních hvězdách. Přestoupit do klubu se čtyřmi nebo pěti hvězdami, které hrají na sebe, je kontraproduktivní," obouvá se Scolari do Realu.

Kam by měl přestoupit Cristiano Ronaldo?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Cristiano Ronaldo měl v úmyslu odejít z Manchesteru už po mistrovství světa v Německu, kdy upadl v nelibost anglických fanoušků po konfliktu se spoluhráčem z klubu Waynem Rooneym. United jej ale nehodlali za žádnou cenu pustit. Spekuluje se, že nyní by za 22letého záložníka musel případný zájemce zaplatit kolem 40 miliónů liber.

Ronaldo v letošním ročníku Premier League mimořádně září a je nejlépe hodnoceným hráčem celé soutěže. V neděli vstřelil proti Tottenhamu už patnáctý gól v sezóně a dělí se s Drogbou z Chelsea o vedení v tabulce střelců.

Reklama