Hlavní obsah

Arsenal by mohl koupit americký miliardář, Wenger to popírá

LONDÝN

Dalším anglickým fotbalovým klubem s americkým majitelem by se mohl brzy stát i Arsenal. Londýnský tým, kde hraje kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, podle britského listu Independent jedná se Stanem Kroenkem. Miliardář Kroenke již vlastní celek zámořské MLS Colorado Rapids.

Článek

Kroenke se o koupi Arsenalu prý začal zajímat jen několik dní poté, co jeho krajané George Gillet a Tom Hicks koupili konkurenční Liverpool. Podle deníku jedou jednání mezi klubem a americkou stranou na plné obrátky. Po uzavření obchodu by se měl navíc Kroenkeho celek z Colorada přejmenovat na Arsenal Colorado a dokonce by měl změnit barevnou kombinaci dresů na variantu, v jaké londýnští "Kanonýři" naposledy hráli na starém stadionu Highbury.

Trenér Arséne Wenger jednání o prodeji striktně popřel. "Pokud nejsem úplný hlupák, tak jsme s nikým o prodeji nejednali," řekl kouč agentuře Reuters. Podle něj jde při jednáních o jedinou věc: udělat z týmu Colorado Rapids líheň talentů londýnského klubu.

"Někdy zakládáme fotbalové akademie, jindy se domluvíme s konkrétními kluby," vysvětlil francouzský trenér. Připomněl také, že podobně už klub spolupracuje s fotbalovou akademií v africkém Pobřeží slonoviny a belgickým Beverenem.

Pokud by skutečně k prodeji londýnského klubu došlo, stal by se Arsenal čtvrtým celkem v Premier League s americkým majitelem. Zámořské vlastníky už mají vedle Liverpoolu také Manchester United a Aston Villa.

Reklama

Související témata: