Hlavní obsah

Děsivý moment! Chvíli jsem byl mrtvý, vzpomíná bývalý rozhodčí

Londýn/Praha

Šokoval. Při té zprávě možná leckomu přeběhl mráz po zádech. „Na sto sekund byl mrtvý," popsal Eddie Wolstenholme, bývalý rozhodčí z Premier League, šílený zážitek z loňského listopadu, kdy před výkopem duelu Newcastle - Burnley dostal infarkt. Na utkání byl v roli delegáta, měl zhodnotit výkon rozhodčího. Nakonec všechno dopadlo jinak. Drama mělo ale šťastný konec.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalový manažer Rafael Benítez byl poslední osobou, na kterou si delegát Eddie Wolstenholme před infarktem pamatuje.

Článek

"Poslední osobou, na kterou si pamatuji, byl Rafa Benítez," vzpomíná Wolstenholme. Pak už nebylo nic. Tečka. „Bylo to, jako by mi najednou někdo na brýle nasadil nějakou fólii. Zhroutil jsem se a pak se probral, až když mi záchranáři pleskali na tváře," vykládá nyní 64letý chlapík. Výkop utkání byl o třicet minut zpožděný, všem záleželo místo bojů o body na tom, aby delegát vyhrát bitvu o život.

Muže převezli do nemocnice, kde zůstal několik dní a podrobil se dalším zdravotním testům. Později podstoupil zákrok, kdy mu byl voperován do srdce bypass. „Lékařům týmů Burnley a Newcastle toho hodně dlužím, stejně jako dalším záchranářům, manažerům a funkcionářům zmíněných klubů," svěřil se Wolstenholme, patří jim velký dík.

Pochvaluje si i to, jaké péče se mu dostalo v nemocnici. „Nemohli se chovat ke mně chovat lépe, v kontaktu se mnou byli dál i lidé z obou klubů. Boss Burnley Sean Dyche mi psal, den před operací mě kontaktoval i Rafa Benítez," vzpomíná dojatě.

Reklama

Související témata: