Hlavní obsah

Rosického první gól přinesl výhru Arsenalu nad Wiganem

LONDÝN

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický protrhl střeleckou smůlu v anglické lize a svým první ligovým gólem rozhodl o výhře Arsenalu nad Wiganem. Rosický vstřelil vítěznou branku netradičně hlavou šest minut před koncem a stanovil tak skóre na 2:1. Arsenal díky tomu udržel čtvrtou příčku v tabulce a snížil náskok třetího Liverpoolu na jediný bod.

Článek

Vedení v zápase se překvapivě ujal dobře bránící Wigan, když se v první půli z dálky trefil Landzaat. Následně se po rychlých protiútocích do dvou slibných šancích dostal Heskey, ale Lehmanna v brance Arsenalu nepřekonal.

Kanonýři ale opět uplatnili svou nejsilnější zbraň, kterou je nápor v závěru zápasu. Vyrovnávací branku obstaral obránce Wiganu Hall, který si vstřelil vlastní gól ve snaze zabránit v cestě míči směřujícímu na Henryho. O chvíli později se na pravé straně uvolnil Baptista a jeho střílený centr usměrnil do sítě z hranice malého vápna Rosický, který se pak náležitě radoval z první trefy v 24. ligovém utkání.

Povinné vítězství vybojovali fotbalisté Boltonu, kteří porazili 2:1 Fulham. Prohře hostů nezabránil ani český gólman Jan Laštůvka, jehož týmu patří čtrnácté místo v tabulce. Favorizovaní domácí se udrželi pátí o dva body za Arsenalem.

Laštůvka ani na jedné inkasované brance nenesl vinu. Nejprve ho z penalty nařízené za faul na Anelku překonal nejzkušenější hráč ligy Speed a druhý gól přidal dorážkou z blízka Nolan. Ten tak oslavil svůj 200. zápas za Bolton. Laštůvka pak předvedl několik kvalitních zásahů a udržel Fulham ve hře, jeho spoluhráčům se však podařilo už jen snížit. Po trefě obránce Knighta se už Fulham na vyrovnání nezmohl, k bodu nevedl ani závěrečný tlak, do kterého se zapojil při standardních situacích i Laštůvka.

Anglie - 27. kolo:
Bolton - Fulham 2:1 (23. Speed z pen., 50. Nolan - 64. Knight), Arsenal - Wigan 2:1 (81. vlastní Hall, 84. Rosický - 35. Landzaat).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: