Hlavní obsah

Rosický: Na šampaňské a oslavy není čas

LONDÝN/PRAHA

První gól v anglické Premier League vstřelil v neděli kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický. Jeho zásah navíc znamenal výhru Arsenalu nad Wiganem 2:1. "Na oslavy není čas, program je strašně nabitý," řekl svým internetovým stránkám Rosický.

Článek

Rosický se v lize trefil po dlouhé době, naposledy skóroval do sítě Hannoveru ještě v dresu Dortmundu loni v květnu. "Ten gól v lize jsem moc potřeboval," řekl svým stránkám Tomáš Rosický.

Pro záložníka londýnského klubu byla trefa navíc výjimečným zážitkem. Branku jsem vstřelil hlavou a to se mi - pokud mě paměť netrápí - ještě nikdy nepodařilo," zavzpomínal Rosický.

Zápasy Arsenalu mají v probíhající sezóně podobný průběh. Špatný start, gól soupeře a pak stíhací jízda. Stejně tomu bylo i v neděli. "Začátek jsme měli vlažnější, ovšem postupně jsme se dostali do velkého tlaku a zaslouženě zápas zlomili," popsal utkání nejlepší český fotbalista loňského roku.

Vítězný gól vstřelil Rosický šest minut před koncem. "Můj gól přišel po rychlé akci: na začátku jsem poslal míč na Adebayora a snažil se co nejrychleji spěchat do šestnáctky do koncovky, což se podařilo právě včas. Baptista mi totiž poslal míč velmi přesně a ani nevím, zda kolem mě v té chvíli někdo byl. Jen jsem myslel na to, abych míč nasměroval správně." To se podařilo a český fotbalista mohl dát průchod své radosti.

Po zápase byl navíc Rosický vyhlášen hráčem utkání a obdržel láhev šampaňského. "Myslíte, že padla hned v kabině? Kdepak, velká mýlka. Máme přece nabitý kalendář, na žádné oslavy není čas, a tak si každý hráč vezme láhev s sebou domů," vysvětlil běžný postup fotbalista.

Arsenal nyní čeká série utkání. Ve středu opakované utkání Anglického poháru proti Boltonu, za týden už pokračuje Liga mistrů. A v ní čeká Kanonýry PSV Eindhoven. Navíc 25. února Arsenal hraje finále Carling Cupu proti Chelsea.

Reklama

Související témata: