Hlavní obsah

Kouč Wiganu: Rozhodčí nám upřel penaltu a Arsenal skóroval z ofsajdu

LONDÝN

Kouč fotbalistů Wiganu Paul Jewell si po nedělní prohře 1:2 s Arsenalem stěžuje na rozhodčího. Sudí Phil Dowd prý jeho týmu upřel jasnou penaltu a vyrovnávací gól londýnského celku, za který se pak poprvé v Premier League trefil český záložník Tomáš Rosický, padl po jasném ofsajdu. Trenér navíc rozhodčího obvinil, že hráčům Wiganu sprostě nadával.

Článek

Jewell měl na mysli zejména dva sporné momenty. Prvním byl zákrok Mathieu Flaminiho na Emila Heskeyho, po kterém podle kouče měla následovat penalta. Wigan v té chvíli vedl 1:0.

Druhým byl vyrovnávací gól Arsenalu z 81. minuty. Flamini, který centroval míč před branku, prý stál ve třímetrovém ofsajdu. Hosté navíc hráli v oslabení, protože Dowd nepustil na hřiště záložníka Josipa Skoka, který byl chvíli před tím ošetřován. "Čtvrtý rozhodčí mu přitom jasně signalizoval, že Skoko je způsobilý k návratu na hřiště," řekl Jewell agentuře AP.

Trenérovi Wiganu teď hrozí trest za kritiku sudího. "Jestli si mě pozve disciplinárka, klidně. Co mi budou moci udělat, když jim ukážu video ze zápasu? Ty věci, které sudí Dowd provedl, byly evidentní," prohlásil kouč. "A před komisi nepůjdu sám. Vezmu sebou hráče, aby řekli, jak jim sudí Dowd sprostě nadával," dodal trenér. "Je to jako kdyby hráč někoho fauloval a ještě mu po té vynadal. Byl by za to vyloučený, ale když to provede sudí, nic se neděje."

Reklama