Hlavní obsah

Henry: nehrajeme teď nejlíp, ale koho to zajímá?

LONDÝN

Devět minut dělilo fotbalisty londýnského Arsenalu od porážky s outsiderem z Wiganu v nedělním zápase anglické Premier League. Pak si ale jejich soupeř trochu nešťastně dal vlastní branku a šest minut před koncem zařídil vítězství Kanonýrů prvním gólem v lize Tomáš Rosický. Přesto se opět ukázalo, že Arsenal není v buhvíjaké formě. Jeho kapitán Thierry Henry si z toho ale moc nedělá.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry.

Článek

"Jsem si jistý, že někteří lidé už nás odepsali. Ale dostali jsme se zpátky do zápasu díky velkému odhlodlání," řekl Henry po zápase pro oficiální klubové stránky Arsenalu. Nehrajeme teď nejlépe jak můžeme, ale koho to zajímá? Máme body. Předtím jsme odehráli několik velmi dobrých zápasů, ale nevyhráli jsme," dodal.

Podle francouzského útočníka to vypadá, jako by hvězdný tým potřeboval prohrávat, aby začal pořádně hrát. "Už jsme si z toho na konci zápasu dělali legraci, že potřebujeme prohrávat 0:1. Stejně jako tomu bylo proti Middlesbrough, kde jsme taky prohrávali a ještě dohrávali o deseti," tvrdí Henry.

"Ale pořád máme v sobě to odhodlání zápas otočit. A proto cítím, že tenhle tým se pořád vyvíjí a roste. Když si vzpomenu na období tak před dvěma lety, tak jsme takové schopnosti otočit vývoj zápasu proti některým týmům v sobě neměli," řekl Henry na závěr.

Reklama