Hlavní obsah

Henry se pohádal s brankářem Kirklandem kvůli zdržování

LONDÝN

Útočník Arsenalu Londýn Thierry Henry se během nedělního zápasu anglické ligy s Wiganem dostal do sporu s brankářem hostí Chrisem Kirklandem kvůli zdržování hry. S odstupem času však francouzský fotbalista prohlásil, že jeho gesto, kterým celou rozmíšku vyvolal, bylo jen vtipem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry.

Článek

Ke konfliktu došlo v 81. minutě, kdy si obránce Wiganu Fitz Hall vstřelil vlastní branku a vyrovnal na 1:1. Henry okamžitě běžel pro míč, který v zápětí gestem nabízel právě Kirklandovi, jenž předtím několikrát zdržoval hru. Následně se oba dostali do slovní potyčky a museli je od sebe oddělit spoluhráči. Henry za své počínání dostal žlutou kartu.

"Kirkland zdržoval hru od první minuty," řekl Henry serveru skysports.com. "Když jsme vstřelili branku, tak jsem se ho zeptal, jestli chce ten míč, aby mohl zase zdržovat. Byl to jen vtip, i když trochu nepříjemný," řekl spoluhráč Tomáše Rosického. Právě český reprezentant utkání rozhodl svou první ligovou brankou.

Kapitána Arsenalu se zastal trenér Arséne Wenger. Ten se zdržováním hry rovněž nesouhlasí. "Thierry byl rozčilený, ale to, co udělal, bylo podle mě správné. Lidé neplatí peníze za to, aby se dívali na zdržování hry. Platí, aby viděli fotbal," řekl Wenger. "Je ale pravda, že to nemusel udělat takovým způsobem. Ovšem nebyla to největší urážka, jakou jsme ve fotbale viděli," dodal.

Reklama