Hlavní obsah

Rosický: Nečekal jsem tak brzké setkání s královnou

Výjimečný zážitek má za sebou český fotbalista Tomáš Rosický. Tým Arsenalu ve čtvrtek přijala v Buckinghamském paláci britská královna Alžběta II., která se před čtyřmi měsíci pro zranění zad omluvila ze slavnostního otevření nového stadiónu londýnského klubu. "Nečekal jsem, že si po tak krátké době potřesu rukou s královnou," řekl Tomáš Rosický.

Článek

Slavnostní den hráči Arsenalu zahájili lehkým pozápasovým tréninkem. "Po něm jsme se všichni oblékli do obleku a vyrazili do veřejnosti nepřístupných částí Buckinghamského paláce," popsal výjimečný čtvrtek nejlepší český fotbalista loňského roku.

Podobné akce mají tradiční formální průběh. "Vše trvalo asi hodinu a půl. Nejdříve celý tým provedli Buckinghamským palácem, pak jsme dostali pověstný anglický čaj a počkali na audienci u královny. Vše probíhalo v tradičním stylu. Kapitán Thierry Henry každého člena týmu královně představil."

Podobné cti se dostalo českým reprezentantům v roce 1996, kdy před finále mistrovství Evropy 1996 proti Německu představil královně základní jedenáctku českého národního týmu kapitán Miroslav Kadlec. "To se mi včera vůbec nevybavilo. Ale když tak nad tím přemýšlím, tak jsem byl asi od roku 1996 první český fotbalista, který si popovídal s královnou Alžbětou II.," zavzpomínala šestadvacetiletá opora Arsenalu.

V Lize mistrů čeká PSV Eindhoven

Nabitý program královské rodiny neumožňuje dlouhá setkání, i pro hráče londýnského klubu byla vyhrazena tradiční doba. "Netrvalo to dlouho, asi deset nebo patnáct minut. Královna řekla pár slov, celé setkání bylo moc příjemné. Nečekal jsem, že se mi v tak krátké době přihodí něco podobného. Podívat se do Buckinghamského paláce a osobně pozdravit královnu," pochvaluje si Rosický.

Kapitán české reprezentace si ve středeční odvetě Anglického poháru v Boltonu poranil pravý kotník, zranění by ale nemělo ohrozit jeho účast v dalších zápasech. "Zraněný kotník se lepší, neměl bych v dalších zápasech chybět." Arsenal čeká příští úterý první utkání jarní části Ligy mistrů proti PSV Eindhoven.

Reklama