Hlavní obsah

Larsson opustí Manchester už za měsíc

MANCHESTER

Fotbalový útočník Henrik Larsson neprodlouží své hostování v Manchesteru United a za měsíc se vrátí domů do Helsingborgu. Pětatřicetiletý hráč své rozhodnutí zdůvodnil snahou stihnout začátek švédské ligy. Zkušený útočník přišel do vedoucího týmu anglické Premier League na počátku ledna s tím, že jeho hostování potrvá do 12. března.

Článek

Trenér Alex Ferguson Larssona angažoval, aby zacelil mezeru vzniklou zraněním Francouze Louise Sahy. Ten se mezitím uzdravil, ale Ferguson chtěl přesto udržet Švéda v kádru i pro další období. Larsson však své působení v Anglii prodloužit nehodlá. "Je to pro mne krásné dobrodružství. Přišel jsem sem v lednu a v březnu se vrátím domů do Švédska. Tak mi to bude vyhovovat," řekl Larsson v dnešním vydání deníku Guardian.

Prodloužení hráčova pobytu v Manchesteru by přitom nic nebránilo, i Helsingborg by jej totiž s klidem pustil. Ředitel švédského klubu Sten-Inge Fredrin prohlásil, že pokud by fotbalista chtěl v Anglii zůstat, rozhodně mu bránit nebude. Larsson ale chce domů, aby ve Švédsku stihl začátek ligové soutěže, která začne v polovině března. "Neříkám, že mi zájem Manchesteru nelichotí. Jsem za tuhle epizodu rád, ale jsou i další věci, na které musím brát ohled," řekl Larsson.

Hráč s pověstí nebezpečného kanonýra oblékl dres Manchesteru zatím osmkrát a připsal si dva góly. Ferguson mu věří, Larsson je i v nominaci na dnešní zápas Ligy mistrů s francouzským Lille.

Larsson před svým příchodem na Old Trafford působil i v nizozemském Feyenoordu Rotterdam, největší slávu si však vydobyl v letech 1997-2004, během nichž hájil barvy skotského Celtiku Glasgow a měl bilanci takřka jedné vstřelené branky na zápas. Poté zamířil do Barcelony, odkud se loni v létě vrátil do domovského Helsingborgu. Po loňském mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru, ačkoli švédský trenér Lars Lagerbäck stále usiluje o jeho návrat.

Reklama

Související témata: