Hlavní obsah

Čecha s Rosickým čeká v Anglii první vrchol sezóny

Fotbalová Anglie je na nohou. V neděli se na stadiónu Millenium v Cardiffu utkají londýnští rivalové Chelsea a Arsenal o první velkou trofej sezóny - Ligový pohár. Duel o prestižní pohár možná přinese i souboj dvou opor české reprezentace. V brance Blues by neměl chybět Petr Čech, zda na trávník vyběhne v dresu Gunners i Tomáš Rosický už tak jasné není.

Článek

Kouč Arsenalu Arséne Wenger dával v průběhu Carling Cupu důvěru mladým hráčům a pro finále nehodlá dělat výjimku. "Vůbec není jasné, kdo na zápas poletí. Trenér se už několikrát nechal slyšet, že šanci až do konce soutěže budou dostávat mladí hráči, kteří se zasloužili o postup, a tak se naše sestava může lišit od té úterní. Nedá se to odhadnout," uvedl na svých internetových stránkách Rosický po návratu z Eindhovenu, kde Arsenal v úterý prohrál úvodní osmifinále Ligy mistrů 0:1.

José Mourinho by měl naopak nasadit to nejlepší, co arzenál Chelsea poskytuje, a Čech by proto mezi tyčemi neměl chybět. Pokud by Blues uspěli, pozvedl by český gólman Ligový pohár podruhé v kariéře. "Byla to moje první trofej v dresu Chelsea. Zápas provázela skvělá atmosféra a myslím, že tomu tak bude i tentokrát. Připomíná mi to dobu, kdy ještě hrál za Liverpool Milan Baroš, to bylo podobné," zavzpomínal na svém webu Čech.

Kdo získá anglický Ligový pohár?
Hlasujte v anketě Sport.cz.

Zatímco stránky ostrovních novin plní slovní přestřelky Wengera s Mourinhem, jenž naposled označil svůj protějšek za neúspěšnou fotbalovou figuru bez vítězství v Lize mistrů, Češi ve službách londýnských klubů k hecování nepřistoupili. "Na to zatím moc času nebylo, ale pokud bych do zápasu zasáhl, na souboj s ním se už nyní těším," řekl Rosický. "Popřejeme si hodně štěstí a bavit se budeme až po zápase. Každý se před utkáním koncentruje na svůj výkon," prohlásil Čech.

Chelsea bude určitě chybět klíčový obránce a kapitán John Terry, který si ve středečním utkání Ligy mistrů v Portu poranil vazy v kotníku. Jeho místo v srdci obrany zaujme obvykle záložník Michael Essien. "Myslím si, že by mohl Terry nastoupit již příští sobotu v lize proti Portsmouth," řekl s úlevou, po černých prognózách o zranění, trenér Chelsea Mourinho.

Během přípravy na nedělní duel se oba čeští hráči nechtěli pouštět ani do odhadování šancí svých týmů na vítězství. "To bych nechtěl rozebírat, zvlášť když je naše sestava tak nejasná. Ale věřím, že si s ním poradíme stejně dobře, jako v předchozí části soutěže, bez ohledu na složení týmu," uvedl Rosický. "Je výborné, že jsme ve hře ve všech čtyřech soutěžích a ještě lepší bude, když už budeme mít jednu trofej v kapse," dodal Čech.

Finále Ligového poháru začne na stadiónu Millenium v neděli v 16:00. Stadión ve velšské metropoli je už vyprodán a zápasu by tak mělo přihlížet 80 tisíc fanoušků. Čeští příznivci mohou utkání sledovat na televizní stanici Sport1.

Reklama

Související témata: