Hlavní obsah

Arsenal a Chelsea očekávají trest za rvačku

Fotbalové týmy Arsenalu a Chelsea očekávají trest po bitce v nedělním finále Ligového poháru. V nastavení dramatického klání, které vyhrála Chelsea díky dvěma zásahům Didiera Drogby, došlo k hromadné rvačce. Rozhodčí Howard Webb vzápětí poslal do šaten Mikela z Chelsea a Tourého s Adebayorem z Arsenalu.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér Arsenalu Arsene Wenger (vlevo) a kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Mladý tým Kanonýrů, který poslal kouč Wenger do hry, šel proti favorizované Chelsea do vedení po gólu teprve sedmnáctiletého Thea Walcotta. Kanonýr Chelsea Didier Drogba dvěma přesnými zásahy rozhodl o výhře mistrovského celku.

V dramatickém závěru Webb nastavoval sedm minut, protože byla ve druhé půli hra dlouho přerušená po zranění stopera Chelsea Johna Terryho. Emoce vzplály před koncem nastavení. Jon Obi Mikel v tvrdém souboji stáhl Kolo Tourého a oba kohouti si vzápětí vjeli do vlasů. Do bitky se přiřítil rozzuřený Adebayor a během okamžiku se strkaly kompletní týmy. Na hřiště se dokonce vydali uklidnit situaci oba trenéři, José Mourinho a Arséne Wenger

"Jsem si jistý, že hráči budou potrestáni," cituje server BBC trenéra poražených Wengera. "Bude to na jeden zápas nebo na víc? S fotbalovou asociací máte vždycky důvod se obávat," dodal kouč Arsenalu.

Trest požaduje i šéf rozhodčích Keith Hackett, který chválil trojici arbitrů za zvládnutí incidentu. "Howard se svými asistenty reagovali klidně a rozhodně a po konzultaci provedli odpovídající akci," řekl Hackett a kritizoval zapojení obou trenérů do incidentu. "Bylo to sice v dobrém úmyslu, ale na hřišti mají být jen fotbalisté."

Adebayor se nechtěl s rozhodčím prát

Adebayor se nemínil s vyloučením smířit a z hřiště jej musel vyprovodit masér Gary Lewin. Z tribuny dokonce seběhl kapitán Thierry Henry a cestou do kabin se snažil Adebayora uklidnit. "Moje reakce na hřišti neznamenala, že jsem chtěl udeřit rozhodčího. Chtěl jsem jen vědět, proč jsem dostal červenou kartu. Nemyslím si, že bych udělal něco špatného," nechal se slyšet útočník Arsenalu.

S klidem bral po zápase situaci i trenér Chelsea Mourinho. "Někdy i dospělí lidé ztratí kontrolu nad svými emocemi. Nemůžete zabít hráče, když udělá něco špatně. To není moje práce. Já je mám vychovávat," řekl Mourinho.

Reklama

Související témata: