Hlavní obsah

Pro Čecha je vítězství v poháru velkou satisfakcí

Jednou z hlavních postav nedělního finálového duelu anglického Ligového poháru byl brankář Chelsea Petr Čech. Český gólman sice v souboji s Arsenalem inkasoval z kopačky Walcotta, ostatní šance soupeře ale pochytal a díky dvěma zásahům Didiera Drogby se podruhé v kariéře těší ze zisku prestižní ostrovní trofeje.

Článek

"Beru to jako velkou osobní satisfakci po tom všem, co mě v letošní sezóně potkalo. Dokázal jsem se vrátit na trávník, hned jsem se zapojil do zápasového dění a s týmem vyhráváme, což je to nejdůležitější. Navíc se daří i mně. V nedělním zápase se to, myslím, potvrdilo. Neudělal jsem žádnou chybu, při dvou soupeřových šancích jsem měl dva velice dobré zákroky a podržel jsem tým i při centrech a přihrávkách za obranu, kterých bylo za celý zápas opravdu hodně. Jsem rád, že jsem je všechny sesbíral, takže můžu být se svým výkonem spokojen," uvedl Čech na své internetové stránce.

Chelsea přitom nevstoupila do utkání nejlépe. V desáté minutě se český gólman ještě vytáhl proti střele Baptisty, o dvě minuty později už ale neměl proti ráně Walcotta šanci. "Po inkasované brance bylo velmi důležité, že jsme rychle odpověděli vyrovnávací brankou a tím se zápas vrátil na začátek. Ve druhém poločase jsme podali velmi dobrý výkon, projevila se naše zkušenost. Nakonec jsme mohli vyhrát i větším rozdílem, vždyť jsme dvakrát trefili břevno," líčil čtyřiadvacetiletý gólman.

Železný muž Terry

Úvod druhého poločasu poznamenal okamžik, při němž nabitý stadión Millenium v Cardiffu oněměl hrůzou. Diaby ve skrumáži před brankou Arsenalu nechtěně nakopl do obličeje kapitána Chelsea Johna Terryho, který se skácel na zem a zůstal bezvládně ležet. "Ze začátku to vypadalo ošklivě. Zapadnul mu jazyk a na chvilku ztratil vědomí. Už když ho ale odnášeli ze hřiště na nosítkách, tak se probral a bylo vidět, že bude v pořádku. Vyšetření dopadlo dobře a John s námi v pohodě odjel autobusem. Je to fakt železný muž, vůbec byste nepoznali, že se mu něco před pár hodinami stalo," vyprávěl Čech.

Chelsea se vrátila na trůn v Ligovém poháru po dvou letech, na bujaré oslavy si ale svěřenci José Mourinha museli nechat zajít chuť. "Oslavy byly tradiční. Šampaňské v kabině a po návratu do Londýna společná večeře. Každopádně je pro nás zisk této trofeje obrovským povzbuzením pro zbytek sezóny, abychom co nejlépe uspěli v Lize mistrů a v Anglickém poháru. A samozřejmě co nejvíce šlapali v lize na paty Manchesteru!" uzavřel Čech.

Reklama

Související témata: