Hlavní obsah

Rosický: Byli jsme fotbalovější, ale rozhodl pohotový Drogba

LONDÝN/PRAHA

Jak kouč Arsenalu řekl, tak udělal. Finálovou účast v Ligovém poháru vybojovali mladíci a ani do nedělní bitvy proti Chelsea Arséne Wenger nejsilnější sestavu neposlal. Emocemi nabitý zápas sledoval z tribuny Thierry Henry i Tomáš Rosický, jenž přihlížel prohře svého klubu i kvůli nataženému přitahovači v třísle.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Český záložník se na souboj se svým reprezentačním kolegou Petrem Čechem, který hájí branku Chelsea, těšil, už dopředu byla ale smířený s tím, že v základní sestavě dostane přednost mládí. Navíc si při pátečním tréninku lehce natáhl zmíněný přitahovač. "Maximálně bych do utkání naskočil v průběhu zápasu," líčil Rosický na svých internetových stránkách.

Ačkoliv Chelsea disponovala plnou silou, vstoupil do utkání lépe Arsenal. V desáté minutě ještě gólman Čech bravurně vyškrábl ránu Baptisty na roh, o dvě minuty později si ale pohrál s Carvalhem Walcott a na jeho střelu byl český brankář krátký.

Pochvala pro Čecha

Hubené vedení ale Wengerova družina neudržela dlouho, už ve dvacáté minutě srovnal Didier Drogba, jenž přízemní ranou překonal brankáře Almuniu. A v 84. minutě se kanonýr z Pobřeží slonoviny nemýlil podruhé, když využil přesný centr Robbena.

Vedle Drogby byl jedním z hlavních strůjců vítězství Chelsea brankář Čech, jenž si za svůj výkon vysloužil pochvalu i od Rosického. "My jsme měli víc šancí a v řadě případů nám je sebral právě Petr," ocenil svého spoluhráče z národního výběru.

Hra Arsenalu v podání mladých talentů se Rosickému i přes prohru líbila. "Kluci zápas zvládli velmi dobře, hráli výborně a myslím, že Chelsea přehrávali, byli fotbalovější. Jenže zápas rozhodl svou pohotovostí Drogba," dodal český středopolař, jehož v pondělí čekala zdravotní prohlídka, která měla odhalit rozsah zranění. Pokud bude Rosický v pořádku, čeká jej příprava na středeční odvetu Anglického poháru s Blackburnem.

Reklama

Související témata: