Hlavní obsah

Chelsea a Arsenal nesouhlasí s vyloučeními ve finále poháru

Fotbalové kluby Chelsea a Arsenal se odvolaly proti červeným kartám, které ve finále anglického Ligového poháru dostali John Obi Mikel a Emmanuel Adebayor. Oba hráči byli vyloučeni po potyčce, která provázela konec nedělního zápasu v Cardiffu.

Článek

Vedení Arsenalu uznalo, že obránce Kolo Touré byl za vyprovokování rvačky vyloučen správně, ale nesouhlasí s červenou kartou pro Adebayora. "Nešel jsem se prát. Jenom jsem chtěl všechny uklidnit. Nemyslím si, že bych udělal něco, za co bych si zasloužil vyloučení," citovala útočníka agentura AP.

Vedení anglické Fotbalové asociace už zahájilo vyšetřování a čeká na zprávu od hlavního sudího Howarda Webba. Ten vyloučil Adebayora a Mikela až na základě konzultace s asistentem. "Bylo to hodně vyhecované. Je mi líto, co se stalo, byl jsem totiž uprostřed celé potyčky, ale nemyslím si, že jsem byl vyloučen právem," prohlásil Mikel.

Rvačku v nastaveném čase utkání, které Chelsea vyhrála 2:1, odstartoval zákrok Mikela na Tourého. Obránce Arsenalu se pak do Mikela pustil a okamžitě se k nim přidali i další hráči, zejména Frank Lampard a Cesc Fábregas. Fotbalisty museli na hřišti dokonce uklidňovat oba trenéři José Mourinho a Arséne Wenger.

Reklama