Hlavní obsah

Premiér Blair chce levnější vstupenky na anglickou ligu

Britský premiér Tony Blair řekl na pravidelné tiskové konferenci, že by anglické fotbalové kluby měly zlevnit vstupenky na zápasy nejvyšší soutěže. Na novém stadionu Arsenalu fanoušci zaplatí za vstupenky až 94 liber (asi 4000 korun), domácí utkání Chelsea mohou diváci navštívit až za 60 liber (asi 2500 korun), v Manchesteru se za zápasy United platí od 29 do 50 liber.

Článek

Drahé vstupenky podle Blaira odrazují diváky k cestě do ochozů. "Každý, kdo anglickou ligu sleduje, si musel všimnout, že se v posledním roce nebo několika letech zvýšil počet prázdných sedadel. Nevzpomínám si, že by se to dělo tak před čtyřmi nebo pěti lety. Myslím si, že existují velmi rozumné tržní důvody, aby se lidé ujistili, jestli ceny vstupenek nepřesahují možnosti běžného fanouška," řekl.

Premier League příští rok dostane peníze z nového televizního kontraktu v hodnotě 325 miliónů liber. Kluby tak inkasují více peněz za vysílací práva a podle britských poslanců by toho mohly využít ke zlevnění lístků.

K tomuto kroku už v případě permanentek pro příští sezónu sáhl Bolton. Mistrovská Chelsea oznámila, že zlevní vstupenky na utkání Ligy mistrů a domácích pohárů.

Reklama

Související témata: