Hlavní obsah

V Chelsea vře spor mezi Mourinhem a Robbenem

LYON/PRAHA

Fotbalovou Chelsea otřásají rozbroje mezi trenérem José Mourinhem a jednou z ofenzivních opor Arjenem Robbenem. Ten si totiž v rozhovoru pro nizozemskou televizi postěžoval na to, že v nedělním utkání Ligového utkání v Cardiffu zasáhl do zápasu znovu až v jeho průběhu jako střídající hráč. Mourinho zase nedávno nizozemskou hvězdu popíchl tím, že je často zraněná a návrat na hřiště jí pokaždé zabere až příliš mnoho času.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Arjen Robben během tréninku nizozemské reprezentace

Článek

Mourinho je známý tím, že nemá rád, když si hráči otevřeně stěžují na své postavení v mužstvu do médií. Robben se však po finálovém duelu, v němž se blýskl přihrávkou na vítězný gól Didiera Drogby, neudržel a pustil se do nepřímé kritiky Mourinha.

"Proč jsem nehrál? To se spíš musíte zeptat trenéra. Ale nikdo nemůže být tak naštvaný, jako jsem byl já," narážel Robben na to, že se znovu nevešel do základní sestavy. "Pro mě se všechno odvíjí od toho, jestli nastupuji do zápasů od začátku. Byl jsem rád za tu nahrávku, ukázal jsem alespoň, čeho jsem schopný," dodal Robben se zadostiučiněním v hlase.

Robben, jeden z největších kamarádů gólmana Chelsea Petra Čecha, se možná cítil ukřivděný poté, když se do něj v médiích zase v lednu opřel Mourinho. Ten veřejně vyjádřil pochybnosti kvůli tomu, když se mu nezdálo, jak dlouho Robbenovi trvá návrat do formy po zranění kotníku.

"Někteří hráči se dostanou ze zranění rychle, jiní jako Robben potřebují dlouhý čas. On (Robben) je zraněný často a nikdy ne na krátkou dobu," podivoval se Mourinho, kterému nyní jeho svěřenec přichystal nečekanou odvetu. I proto se začíná stále víc hovořit o tom, že Robben v létě Chelsea po třech sezónách opustí.

Reklama

Související témata: