Hlavní obsah

Rosický je v Arsenalu hráčem měsíce

Fanoušci londýnského Arsenalu zvolili Tomáše Rosického hráčem měsíce. Český záložník dostal v internetovém hlasování za únor 23,09 procenta, druhý Denílson zaostal o necelá tři procenta. Třetí místo obsadil už s výraznějším odstupem Cesc Fabregas.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Rosický vyhrál anketu na webu arsenal.com poprvé od svého přestupu do londýnského klubu. Největší přízni fanoušků se zatím v letošní sezóně těší Fabregas, který vyhrál už třikrát. Loňský celkový vítěz Thierry Henry ještě ani v jednom měsíci nekraloval.

Český reprezentační kapitán má nicméně na únor smíšené vzpomínky. V dobrém si bude pamatovat utkání s Wiganem, v němž vstřelil svou premiérovou branku v Premier League. Se spoluhráči také poseděl v Buckinghamském paláci u čaje s královnou Alžbětou II., zvítězil v české anketě Fotbalista roku a pomohl národnímu týmu k vítězství v přípravném duelu s Belgií.

Na druhé straně leží prohra v úvodním osmifinálovém utkání Ligy mistrů s PSV Eindhoven a o víkendu se Arsenalu nepodařilo dosáhnout na Curling Cup, když ve finále prohrál s Chelsea. Rosický ovšem u nedělního zápasu nebyl, protože si minulý pátek poranil tříslo. Musel tak oželet i středeční odvetu 5. kola FA Cupu, v níž Arsenal podlehl Blackburnu. Podle kouče Arséna Wengera bude český záložník chybět i příští týden v odvetném utkání Ligy mistrů. Zda se trenérova slova potvrdí ale ukáže až páteční vyšetření.

Hráč měsíce v Arsenalu - únor 2007
1. Rosický 23,09 %
2. Denílson 20,46 %
3. Fabregas 12,86 %
Další hráči celkem 43,59 %
Vítězové předchozích hlasování
8/2006 Fabregas
9/2006 Eboue
10/2006 Fabregas
11/2006 Fabregas
12/2006 Gilberto
1/2007 Baptista

Reklama

Související témata: