Hlavní obsah

Čech vychytal pro Chelsea další nulu

LONDÝN

Šlágr 29. kola anglické Premier League Liverpool - Manchester United skončil výhrou hostů 1:0. Domácí tým měl sice po celý zápas více ze hry, nicméně jedinou branku utkání vstřelil v nastaveném čase John O'Shea. Další nulu vychytal gólman Chelsea Petr Čech, londýnský klub vyhrál 2:0 v Portsmouthu.

Článek

Manchester tak má v čele tabulky dál náskok devíti bodů před Chelsea, která má ještě zápas k dobru.

Vítěznou trefu navíc vstřelili United v oslabení poté, co byl v 86. minutě vyloučen Paul Scholes, který se ohnal po jednom z domácích hráčů. Velkou zásluhu na sobotní výhře "Rudých ďáblů" měl nizozemský gólman Edwin van der Sar, který v 89. minutě chytil vyloženou šanci liverpoolskému Peteru Crouchovi. Svěřenci Alexe Fergusona se tak zase o kousek přiblížili zisku vytouženého titulu.

Fotbalisté Chelsea v sobotu zavítali na hřiště devátého Portsmouthu a dokázali vyhrát 2:0 díky trefám Drogby a Kaloua. Na vítězství úřadujícího mistra se několika skvělými zákroky podílel i český reprezentační gólman Petr Čech, který opět udržel čisté konto.

Zaváhání Liverpoolu využil Arsenal, jenž po třech pohárových porážkách zabral v lize a porazil 2:1 Reading. Londýnský tým, který prohrál v Lize mistrů, finále Ligového poháru a byl vyřazen i z Anglického poháru, se dnes musel obejít bez zraněného Tomáše Rosického a dlouho nemohl obranu hostů překonat. Podařilo se to až brazilskému duu Gilberto Silva, Baptista, v závěru si dal vlastní gól Fabregas.

Arsenal se přiblížil Liverpoolu na rozdíl jednoho bodu a navíc má dva zápasy k dobru.

Anglie - 29. kolo:
Liverpool - Manchester United 0:1 (90+1. O'Shea), Sheffield United - Everton 1:1 (52. Hulse - 75. Arteta z pen.), Manchester City - Wigan 0:1 (18. Folan), Newcastle - Middlesbrough 0:0, Fulham - Aston Villa 1:1 (23. Bocanegra - 21. Carew), Arsenal - Reading 2:1 (51. Gilberto Silva z pen., 62. Baptista - 87. vlastní Fabregas), Watford - Charlton 2:2 (15. Bouazza, 21. Francis - 67. Young, 89. Ambrose), Portsmouth - Chelsea 0:2 (33. Drogba, 82. Kalou).

Reklama

Související témata: