Hlavní obsah

Nadvláda se drolí, připouští Ferrari

V Itálii se množí pochybnosti o kvalitách nového monopostu Ferrari. A nejen v médiích, také sportovní šéf stáje Jean Todt připouští, že se 'rudá' nadvláda nad seriálem MS formule 1 drolí. Jedním dechem však dodává: "Uděláme vše pro to, aby tohle pokulhávání byla jen pouhá epizoda."

Foto: Hoch Zwei

"Nejsme v žádné krizi," kroutí hlavou Michael Schumacher.

Článek

Zatímco loni touto dobou již Michael Schumacher slavil pátý titul, letos je k radosti mnohem méně důvodů. Ačkoliv italský tým stále vévodí průběžnému pořadí hodnocení týmů i jezdců, náskok v čele se ztenčuje.

Schumacher odmítá slova o krizi

"Nové ferrari není tak skvělé, jak jsme si mysleli," reagoval v pondělním vydání italský list Tuttosport. "V Maranellu musí okamžitě něco udělat. Jinak se budou dívat svým rivalům z Williamsu jen na záda," burcuje i Gazetta dello Sport.

"Určitě se nedá hovořit o krizi," kontruje úřadující šampión. "Prostě nemůžeme očekávat, že ostatní týmy budou přešlapovat na místě. Máme skvělý vůz, ale stejně dobré auto mají i u Williamsu. Nám teď nezbývá než tvrdě pracovat a vylepšit naši současnou pozici," podotkl Schumacher.

Zbraně neskládají

Todt na kritická slova italských médií přitakává. "Jsou nyní lepší," říká 'Napoleon' v italských službách, ale rozhodně neskládá zbraně. "Proč taky. Ještě zbývá šest závodů, a ty budou nesmírně dramatické. Vždyť prvního a čtvrtého pilota dělí jen sedmnáct bodů a první tři týmy jsou vměstnány v osmnáctibodovém rozpětí."

Týmy nyní mají poslední týden testů před letní přestávkou, v níž jsou zkoušky monopostů zakázány. "Budeme makat naplno. Pojedeme v Mugellu, Barceloně a Fioranu. Vystupňujeme spolupráci s Bridgestone a budeme se snažit odladit vůz. No, a pak si počkáme na výsledek," načrtl Todt nejbližší program stáje.

Reklama

Související témata: