Hlavní obsah

Dvě penalty McCarthyho zajistily Blackburnu výhru nad Boltonem

LONDÝN

Díky dvěma proměněným pokutovým kopům McCarthyho zvítězili fotbalisté Blackburnu v nedělním zápase 29. kola anglické ligy na hřišti Boltonu 2:1. Připravili tak svému soupeři již třetí prohru za sebou, přesto Bolton zůstal v tabulce pátý. Blackburn se dostal na devátou příčku.

Článek

Oba soupeři, kteří patří k tradičním anglickým týmům, začali utkání opatrně. Zápas se tak rozhodoval až během druhé půle, v níž byl nejprve faulován v šestnáctce Bentley a McCarthy poslal pokutový kop přesně k tyči. Napravil tak zaváhání z minulého kola, kdy penaltu neproměnil.

Tentokrát si ale McCarthy s touto standardní situací poradil hned dvakrát, když za dalších deset minut byl sám faulován a se štěstím poté znovu propálil Jääskeläinena. Udělal tak radost svému trenéru Hughesovi, který slavil jubilejní 100. zápas na lavičce Blackburnu.

Bolton si vypracoval šance až v závěru. O snížení se křížnou střelou postaral Anelka, hrající své 200. utkání v anglické lize. Obránce Faye pak mohl v nastavení dokonce vyrovnat; trefil se hlavou, jeho brance však předcházelo postavení mimo hru.

Tevezovi se dařilo

Proč musejí bojovat o udržení, ukázali fotbalisté West Hamu, kteří v londýnském derby s Tottenhamem měli dvoubrankový náskok, ale nakonec prohráli 3:4. West Ham tak nevyhrál v jedenáctém utkání po sobě a zůstává na poslední příčce v tabulce, Tottenham je osmý.

West Ham vstoupil do zápasu velmi aktivně. Dařilo se především argentinskému útočníkovi Tevezovi. Ten nejprve přiklepl míč Noblemu, který svou první ligovou brankou v kariéře otevřel skóre. Tevez, který je odborníky označován za jeden z největších talentů světového fotbalu, pak ukončil své střelecké trápení, když přesně zahraným přímým kopem dal svůj první gól v anglické lize. Úspěch slavil tak, že podle pravidel mohl dostat i více než jen žlutou kartu.

Zatímco s prvním poločasem mohl být West Ham spokojen, s tím druhým již nikoli. Šest minut po změně stran proměnil Defoe penaltu za faul na Lennona a o chvíli později bylo vyrovnáno. To se po další akci Lennona prosadil Tainio. Domácí se však opět ujali vedení, když se pět minut před koncem prosadil střídající Zamora hlavou po přímém kopu Teveze. Ovšem za další tři minuty vyrovnal 3:3 hostující kanonýr Berbatov střelou z přímého kopu a v páté minutě nastavení vstřelil po rychlém protiútoku vítěznou branku Stalteri.

Anglie - 29. kolo:
Bolton - Blackburn 1:2 (88. Anelka - 58. a 68. McCarthy obě z pen.), West Ham United - Tottenham 3:4 (16. Noble, 41. Tevez, 85. Zamora - 51. Defoe z pen., 63. Tainio, 88. Berbatov, 90.+5 Stalteri).

Reklama

Související témata: