Hlavní obsah

Rosický už trénuje s míčem, na Německo bude zdráv

LONDÝN/PRAHA

Smutek z vyřazení v Lize mistrů, ale také radost z lepšícího se vlastního zdravotního stavu. Takové pocity se mísí v hlavě reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, který má za sebou dva týdny nečinnosti kvůli zraněným tříslům. Jeho Arsenal se ve středu večer rozloučil i s třetí pohárovou soutěží, ale Rosický mohl zápas ke škodě mužstva sledovat jen z hlediště.

Článek

V Arsenalu vládne smutek, vyřazení od Eindhovenu londýnský klub zasáhlo. “Přitom si myslím, že to byl zápas, který jsme mohli dotáhnout do postupového konce. Jenže nedokázali jsme proměnit několik šancí a pak inkasovali v nejméně vhodnou chvíli,” řekl Rosický v pátečním rozhovoru pro Sport.cz, kdy se vracel k marnému boji svých spoluhráčů o čtvrtfinálový pohárový sen.

Jenže fotbalový život je hrozně rychlý a Arsenal se musí připravit na další těžké zápasy v anglické lize, v níž stále bojuje o třetí místo. Alespoň zde by rád uspěl a nechal tak částečně zapomenout na pohárové nezdary z minulých dvou týdnů.

Rosický u nich ke škodě svého klubu chyběl a také trenér Arsene Wenger den po Eindhovenu uznal, že jeho schopnosti týmu ve středu chyběly. Využije je však možná už v nejbližším soutěžním utkání, v němž se Arsenal představí ve středu 14. března s Aston Villou. Český špílmachr totiž dělá všechno proto, aby na hřišti nechyběl.

Brückner už se ptal na stav

“Od úterý běhám, dnes jsem byl na hřišti poprvé i s míčem a podle plánu bych měl v pondělí začít trénovat s míčem,” svěřil se Rosický, který ale prý netuší, zda dva dny plného tréninku stačí, aby se dostal do základní sestavy.

Z lepšícího se zdravotního stavu má největší radost asi reprezentační trenér Karel Brückner, neboť 24. března se národní tým střetne s Německem v kvalifikaci ME. “Trenér Brückner už mi telefonoval. Zajímalo ho, jak se dávám dohromady, a tak jsem mu snad udělal radost,” prozradil fotbalista.

Sám na Německo zatím nemyslí, protože má před sebou ještě řadu klubových povinností. Ani se spoluhráčem Jensem Lehmannem, gólmanem německého týmu, se zatím ani nešpičkují. “Ale jednou jsme se k tomu už dostali při společném obědě. Příliš jsme ten zápas však ani nerozebírali, na to zatím nemáme moc myšlenky,” připomněl nevydařené výsledky Arsenalu z posledního období.

Reklama

Související témata: