Hlavní obsah

Anglická Fotbalová asociace převzala klíče od Wembley

Vedení anglické Fotbalové asociace v sobotu převzalo klíče od zrekonstruovaného stadionu Wembley. Stalo se tak s více než ročním zpožděním, podle původních plánů měla být totiž slavná aréna hotová už loni. Klíče předali zástupcům svazu představitelé společnosti Multiplex, která měla rekonstrukci na starosti, jako symbolické gesto dokončení přestavby.

Foto: REUTERS/Toby Melville

Zbrusu nový fotbalový chrám Wembley

Článek

Ta trvala téměř sedm let a vyšla na 757 miliónů liber. "Je to velký krok k tomu, aby se finále Anglického poháru konečně hrálo ve Wembley," citovala prohlášení Fotbalové asociace agentura Reuters. Finále je naplánováno na 19. května.

Jediné, co nyní brání otevření devadesátitisícového stadiónu veřejnosti, je úspěšné zvládnutí testů bezpečnostních opatření. Prvním bude fotbalový miniturnaj celebrit, při kterém bude na stadión vpuštěno šedesát tisíc lidí.

Finálním testem pak bude přípravný zápas reprezentací do 21 let mezi domácí Anglií a Itálií. Ten je na programu 24. března. Pokud při obou událostech nedojde k nějakým nečekaným komplikacím, mělo by Wembley bez problémů dostat všechny potřebné certifikáty nutné ke svému znovuotevření.

Reklama

Související témata: