Hlavní obsah

Po derby Chelsea - Tottenham řádili fanoušci, Mourinho nadával

LONDÝN

Čtyřiatřicet zatčených a sedm hospitalizovaných si vyžádala bitka fotbalových fanoušků Chelsea a Tottenhamu po nedělním utkání Anglického poháru. Podle policie se skupiny rowdies střetly v předem zorganizované šarvátce před lokálem v západní části Londýna.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Trenér Chelsea José Mourinho (vpravo) gestikuluje během utkání FA Cupu s Tottenhamem.

Článek

Při potyčce nelétaly vzduchem jen pěsti, ale i nože, hokejky, baseballové pálky i kusy dřeva pobité hřebíky. Nejvážnější zranění utrpěl jednatřicetiletý muž, jenž byl v nemocnici až do dneška, jeho bodné rány však podle lékařů neohrožují život.

Mourinho prý nadával rozhodčímu 

Čtvrtfinálové utkání na Stamford Bridge skončilo remízou 3:3, za týden se tedy bude hrát opakovaný zápas na stadionu týmu Spurs White Hart Lane. Ještě v prvním poločase ale Chelsea s Petrem Čechem v brance prohrávala 1:3 a nervy neudržel na uzdě ani trenér José Mourinho.

Podle televizních záběrů o přestávce zápasu počastoval rozhodčího Mika Rileyho portugalskou nadávkou. Kouč to však popírá a tvrdí, že šlo o poklidnou výměnu názorů. Nicméně s výkonem rozhodčího spokojený nebyl a stěžoval si, že v první půli vynesl příliš verdiktů proti úřadujícím anglickým šampionům. "Netvrdím, že nějak výrazně ovlivnil výsledek. Nebyla to klíčová rozhodnutí, ale příliš mnoho přímých kopů, což je zátěž pro hráče. Narušuje to herní nasazení a nejsme z toho šťastní," popsal své výhrady.

Mourinho: jsem rozvášněný, ale slušný

O přestávce s arbitrem diskutoval, ale nijak zvlášť ostrá slova prý nepoužil. "Řekl jsem mu, co si o tom myslím. Byli jsme oba slušní a nedošlo tam k žádnému střetu," popsal průběh debaty, která se však minula účinkem. "Zafungovalo to úplně opačně, protože druhý poločas byl ještě horší než první," poznamenal.

Když se ho novináři zeptali na konkrétní portugalskou nadávku, kterou podle televize řekl, zareagoval vyhýbavě. "Kdybyste mě poslouchali, jak mluvím, slyšeli byste, že podobné výrazy používám desetkrát během každých patnácti slov. Říkám to sám sobě, říkám to svým hráčům, říkám to, když míč trefí tyč. Mohu být rozvášněný, ale slušný," uvedl.

Reklama

Související témata: